23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRazboi mare pentru o primarie mica

Razboi mare pentru o primarie mica

In proaspat-infiintata comuna timiseana Livezile va fi, maine, mare agitatie politica. Au loc alegeri pentru desemnarea primarului si a consilierilor locali care vor conduce comunitatea pana la viitorul scrutin din 2008.
Pentru ca scena politica locala, cu mici exceptii, este caracterizata de o stare de lancezeala, partidele si-au aruncat in lupta tot arsenalul pentru a cuceri fotoliul de sef al Primariei din comuna de la marginea judetului.
“Iluzoriu” pentru ca, obtinand recent statutul de comuna, Livezile nu are nici macar sediu in care sa functioneze administratia locala. Primarul interimar, numit prin ordin al prefectului, a reusit sa castige bunavointa unui intreprinzator privat din localitate, care a pus la dispozitie, contra-cost, cateva odai in care angajatii Primariei sa se instaleze si sa lucreze.
Asadar, in lupta politica pentru functia de primar a unui fost sat, in care timpul pare sa se fi oprit in loc, s-au angrenat nu mai putin de sapte candidati, de tot atatea coloraturi politice. Fiecare vrea, fara indoiala, sa “faca totul” pentru oamenii din Livezile. Pentru aceasta, inca din scurta campanie electorala, n-au “precupetit nici un efort” in acest sens.
Ca orgoliile pot fi foarte mari si atunci cand este vorba de mize mici a dovedit-o “ultima suta de metri” a confruntarilor electorale dintre cei sapte. Atacurile au curs din toate partile, unele auzindu-se chiar si in timpul sedintei de plen a Consiliului Judetean, cand un anumit partid (nu dam nume, sa nu se spuna – Doamne fereste! – ca am fi implicati si noi in campania politica), a fost acuzat ca si-ar fi insusit meritele pentru atribuirea de fonduri necesare realizarii drumului dintre satul apartinator, Dolat, si centrul de comuna.
Altii il acuza pe primarul in exercitiu ca si-ar fi cumparat vreo 40 de voturi de la o serie de alegatori, carora le-ar fi promis ca-i va face, cu acte in regula, angajati ai noii primarii ce se va constitui legal dupa alegerile de maine.
Atat de rapid s-au petrecut lucrurile in comuna incat unele partide nici macar nu au apucat sa-si puna la punct strategia de “mituire electorala”. Le-au luat-o altii inainte, insa ramane de vazut cu cat succes.
Astazi, fiind ultima zi de dinaintea scrutinului, la Livezile va fi liniste. Alegatorii, nu multi, putin peste o mie de suflete, vor sta si vor chibzui pe care dintre cele sapte oferte sa le aleaga. Dincolo de asta, trebuie sa fie constienti ca statutul de comuna al unui fost sat nu le va aduce, instantaneu, prosperitatea la care viseaza si ca nici unul dintre candidatii la functia de primar nu va putea face, pana la anul, minuni.
Poate ca niciodata pana acum nu au avut, insa, prilejul sa vada cum se da o lupta politica. I-au vizitat oameni pe care, poate, i-au vazut doar pe la televizor sau despre care au auzit ca i-ar reprezenta pe la Bucuresti, prin Camera Deputatilor sau Senat. Toti le-au promis ca le va fi mai bine.
Oamenii trebuie sa-l aleaga, insa, pe acela care si poate sa indeplineasca aceste promisiuni.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă