10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătății promite trei aparate de anestezie și peste 40 de...

Ministerul Sănătății promite trei aparate de anestezie și peste 40 de alte echipamente pentru spitalul din Tulcea, deși unitatea nu are destul personal

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a promis investiții pentru Spitalul Județean Tulcea: trei aparate de anestezie și peste 40 de echipamente pentru Unitatea de Primire Urgențe ar urma să ajungă în scurt timp în județ. La acestea se adaugă și un RMN, despre care se ministrul Sănătății afirmă că ar putea să ajungă la Tulcea până la finalul acestui an, conform proiectului ”Un CT și un RMN în fiecare județ”, propus în planul de guvernare.

Discuțiile au avut loc joi și au fost deschise de managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, care a vorbit despre principalele probleme pe care le au reprezentanții sistemului sanitar din județ.

Autoritățile locale au solicitat Ministerului sume necesare pentru o serie de investiții pentru clădirea în care funcționează spitalul. Cu toate că la momentul de față există o estimare a necesarului pentru investițiile ce ar urma să fie realizate la Tulcea cu sprijinul Ministerului Sănătății, Florian Bodog a insistat să vadă un studiu de fezabilitate pentru toate investițiile. ”Eu îmi asum faptul că vom face un studiu de fezabilitate pentru lucrările necesare la Spitalul Județean, dacă și dumneavoastră vă asumați să finanțați aceste investiții”, i-a transmis președintele Horia Teodorescu ministrului Sănătății.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a făcut referire și la discuțiile purtate recent cu Corina Crețu, comisar european pentru Politici Regionale, pe tema unei axe speciale pentru extinderea și reabilitarea spitalelor din provincie.

De asemenea, a fost luată în discuție și problema resursei umane, poate cea mai stringentă la momentul de față, propunându-se anumite măsuri cu privire la determinarea cadrelor medicale să opteze pentru Tulcea. În acest context, s-a discutat despre situația secției de Pediatrie (poate cea mai gravă la momentul de față, acolo unde există numai doi medici încadrați). Alte probleme apar, însă, și la ATI, acolo unde activează trei medici (cu sprijin în gărzi), dar și la Unitatea de Primire Urgențe, acolo unde sunt încadrați numai doi medici, dar sunt sprijiniți de medici de familie care au dreptul de a activa și în acest domeniu.

S-a discutat despre posibilitatea acordării unor sporuri pentru cadrele medicale din spital (diferențieri între spitalele orășenești, cele județene, clinici, etc), dar și între specialități.

Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Tulcea, Eugenia Vasile, propune ca medicii de familie din Deltă să poată fi angajați cu jumătate de normă la centrele comunitare integrate ce urmează să fie realizate, să fie, așadar, angajații primăriei (să aibă un venit fix) și să completeze veniturile cu cele din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. ”Trebuie să admitem faptul că aici există o problemă: nici măcar sporul de 200% propus de noi, cei din Tulcea, în urmă cu doi ani, nu a rezolvat problema medicilor din Deltă. Nici măcar un medic de familie nu a venit la Tulcea după aplicarea acelei măsuri extrem de benefice pentru ei”, a precizat Eugenia Vasile.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă