21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Giarmata, acuzat de fals

Primarul din Giarmata, acuzat de fals

Seria deciziilor dubioase care sunt luate din initiativa primarului democrat din comuna timiseana Giarmata continua cu acuzatiile unor consilieri locali PSD. Acestia l-au reclamat la Parchet pe Gavril Rosiian, acuzandu-l de fals in acte. Fostul prefect al judetului, Ion Raducanu, presedinte interimar al PSD Timisoara, a prezentat mai multe documente prin care sustine ca, pe baza unor falsuri, o casa din Giarmata a ajuns in posesia fiului edilului, Gabriel Florin Rosiian.

In luna octombrie a anului trecut, casa cu numarul 202 din Giarmata a fost vanduta, prin hotarare de Consiliu Local, unui cetatean numit Miodrag Ieftici. Locuinta, formata din trei camere, era ocupata de cumparator in baza unui contract de inchiriere din anul 2000, asa ca, dupa evaluare, pe baza legilor in vigoare a fost cumparata cu suma de 22.000 lei noi.
Dupa doua luni, in foaia de proprietate a casei apare numele lui Gabriel Florian Rosiian, care cumpara imobilul in 22 decembrie 2006. Raducanu a precizat ca la baza acestei tranzactii stau doua falsuri: unul al unui document de acum 27 de ani, emis de Consiliul Popular al judetului.
In actul semnat de presedintele Consiliului Popular de la acea vreme, Petre Danica, si de secretarul Milorad Blagoiev, un imobil din localitatea Ionel, comuna Uivar, este trecut din proprietatea lui Franz Iohan si Franz Erzsebet Katalin in cea a statului si in administrarea Biroului executiv al Consiliului Popular al comunei Uivar. Hotararea poarta numarul 2.056 din 23 noiembrie 1980.
La cateva zeci de kilometri de Ionel, in Giarmata, in aceeasi zi, aceleasi persoane, Blagoiev si Danica, au semnat un act similar, care poarta tot numarul de inregistrare 2.056. Casa cu numarul 202, aflata in proprietatea numitei Besch Margareta, a trecut, astfel, in proprietatea statului.
“Deciziile sunt identice, cea din Giarmata fiind clar copiata dupa cea din Uivar, fiind schimbate numai numele proprietarilor. Nu stiu cum au putut intra in posesia acestor acte. Cred ca sunt mana in mana ori cu cineva de la Prefectura, ori cu cineva de la Consiliul Judetean, care puteau avea in arhiva aceste acte”, a insistat Raducanu.
Dupa cum sustine social-democratul, a doua ilegalitate priveste modul in care s-a facut vanzarea catre chiriasul Ieftici. Contractul de vanzare-cumparare al casei, pe baza deciziei Consiliului Local, este datat 3 octombrie 2006. In foaia de proprietate a imobilului din Giarmata casa apare, insa, ca intrand in proprietatea statului dupa vanzare, in data de 18 octombrie. “Asadar, a vandut ceva ce nu era in proprietatea comunei”, a spus Raducanu.
La randul sau, presedintele filialei PSD, Ilie Sarbu, a anuntat ca va pune problema, printr-o interpelare, si in Parlament, in atentia ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Plecat in Australia cu afaceri si… lobby consular

Contactat, ieri, pentru a explica cum a intrat fiul sau in posesia acestei case, Gavril Rosiian a negat acuzatiile aduse de reprezentantii PSD. “Nu m-am incurcat cu statul. Nu exista nici o casa, nimic. Fiul meu a facut schimb cu o persoana privata, pentru o gradina. Nu pot sa va spun mai multe acum pentru ca plec in Australia. O sa revin in 28 februarie si atunci voi tine o conferinta de presa la sediul PD, unde vom lamuri aceste intoxicari politice”, a spus edilul.
Surprinzator este ca primarul uneia dintre cele mai bogate comune timisene pleaca in Australia de Sud, cu afaceri si pentru a face lobby, alaturi de presedintele Camerei de Comert, pentru ca aceasta tara sa isi deschida ambasada la Bucuresti, dar si un consulat la Timisoara. Gavril Rosiian a devenit cunoscut dupa ce, prin decizie a Consiliului Local, s-a intabulat pe 140 de hectare din terenul de sub Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara.
Edilul anuntase ca doreste sa vanda parcela unor investitori, care ar fi urmat sa construiasca un cartier rezidential in locul bazei aeriene. Ulterior, scandalul a ajuns in instanta. El a pierdut procesele pe care le are cu Prefectura si alte institutii ale statului, dar a facut recurs. Rosiian  sustine ca daca nu va castiga terenul de la aeroport va face greva foamei la Bruxelles.
    

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă