Primăria Capitalei vrea să dea la schimb un teren de 3.000 mp pentru Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3

de Adrian Bărbulescu , 16 iulie 2017 - stire actualizata la ora 08:05, 16 iulie 2017
Primăria Capitalei vrea să dea la schimb un teren de 3.000 mp pentru Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3

Municipalitatea vrea să dea la schimb un teren de peste 3.300 de metri pătraţi din strada Vulcan Judeţul proprietarului Parcului Emil Gârleanu din Sectorul 3 al Capitalei, la solicitarea acestuia, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Astfel, Primăria Capitalei ar urma să îi ofere la schimb actualului proprietar al Parcului Emil Gârleanu din Sectorul 3, un teren de 3.324 de metri pătraţi din strada Vulcan Judeţul nr. 20-26 tot din Sectorul 3, proprietarul urmând să renunţe la obligaţia Primăriei de sector de a achita suma de 194.189 de euro reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului în perioada 2009-2011, aceasta fiind acoperită de cei 410 metri pătraţi în plus ai terenului pe care i-l va ceda municipalitatea.

Potrivit proiectului de hotărâre, pe terenul din strada Vulcan ar fi urmat să se construiască în 2011, din bugetul municipalităţii, o grădiniţă cu program prelungit cu 160 de locuri, pentru opt grupe de copii, obiectiv de investiţii la care s-a renunţat ulterior pe motiv că terenul este traversat de un canal termic. „Menţionăm că aest imobil este afectat de reţea de termoficare, circuit primar, iar RADET Bucureşti este de acord cu devierea acesteia cu condiţia ca toate cheltuielile să fie suportate de domnul Paţac Radu Constantin”, explică Primăria Capitalei.

Municipalitatea spunea, la începutul lunii iunie, că ia în calcul varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu dacă nu se va ajunge la o înţelegere pentru schimbul de terenuri cu proprietarul.

Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3 al Capitalei, cu suprafaţa de 2.914 metri pătraţi, a fost retrocedat proprietarului printr-o dispoziţie din 2009 a fostului primar Sorin Oprescu. Municipalitatea spune că pe acest teren Primaria Sectorului 3 a amenajat spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii, fără respectarea legislaţiei şi fără să ţină cont că acel teren era în litigiu. Conform Direcţiei de Urbanism a Primăriei Capitalei, terenul respectiv este inclus într-o zonă amenajată ca spaţiu verde, cu locuri de joacă, fiind inventariat în Registrul Spaţiilor Verzi.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, la începutul lunii aprilie, că va constitui un grup de lucru care să găsească soluţiile legale de recuperare a terenurilor din parcuri care au fost retrocedate din 2001, pe cale administrativă sau prin hotărâri ale instanţei, respectiv 36 de hectare de teren în parcuri, recuperate de proprietari în perioada 2001-2013 şi 23,5 hectare de spaţii verzi şi terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă, restituite conform legilor proprietăţilor în perioada 2001-2017.

Comentarii

 • eu

  19 iulie 2017 12:33

  Nu dati nimic la schimb..mafia nu merita recompense

  raspunde comentariului
 • Mike

  17 iulie 2017 9:29

  Oferta speciala lucru acasa cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email prisonbreak94yahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design