16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPloile din ultima perioadă au provocat înmulţirea ţânţarilor din Capitală

Ploile din ultima perioadă au provocat înmulţirea ţânţarilor din Capitală

Ţânţarii s-au înmulţit foarte mult după ploile căzute în ultima perioadă în Capitală, iar acest lucru a stricat planurile de luptă ale firmelor de dezinsecţie, potrivit Realitatea TV, informează NewsIn.

Edilul Capitalei spune că ploile au stricat planurile de luptă împotriva ţânţarilor. “Dacă ploile au fost foarte dese se spală substanţa şi, după câte ştiţi, ţânţarii stau sub frunze. Nu e nici o scuză chestia asta, dar prevenirea e făcută”, a spus primarul general Sorin Oprescu.

Medicii spun că măsurile individuale nu au valoare pentru protejarea împotriva ţânţarilor, ci doar măsurile de sănătate publică. “Punctul cheie este distrugerea ţânţarului pentru că el este cel care plimbă fie virusul malariei, fie virusul Nilului de Vest din surse animale la om”, a spus medicul de familie Cristian Oană.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de dezinsecţie spun că dau cu soluţie când le permite vremea, dar că şi bucureştenii ar putea ajuta. “Să aibă grijă să nu existe nici un fel de băltire în curtea proprie, să nu existe băltire în subsol, în asociaţiile de bloc. Într-un simplu borcan cu apă care stă mai mult de cinci zile acolo pot să-şi depună ouăle zeci şi sute de ţânţari”, a spus Adrian Leca, reprezentantul firmei.

Legat de preocuparea politicienilor bulgari cu privire la eventuala migrare a ţânţarilor din România, Leca spune că tratamentele sunt făcute pentru a omorî ţânţarii, nu pentru a-i alunga.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă