O intersecție din București se va numi Piața Ronald Reagan

de Mihai Diac , 30 iunie 2017 - stire actualizata la ora 11:08, 30 iunie 2017
Ronald Reagan

Spațiul public aflat la intersecția dintre Piața Victoriei cu str. Paris și str. Duiliu Zamfirescu va purta numele celui de-al 40-lea președinte al Statelor Unite, Ronald Reagan (1911 -  2004), conform unui proiect adoptat, vineri, de consilierii generali ai Capitalei, informează Agerpres.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, precizează că Regan, prin politica sa intransigentă din perioada Războiului Rece, a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea comunismului în Europa.

"Acesta reprezintă un simbol al democrației, al luptei împotriva comunismului, al respectării drepturilor omului, al libertății presei, dar și al economiei de piață", prevede raportul de specialitate.

Pe 9 aprilie, Primăria Municipiului București anunța că intenționează, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, realizarea și amplasarea într-o zonă centrală a Capitalei a statuii lui Ronald Reagan.

"Acest monument va fi amplasat în centrul orașului și îi reasigur pe toți cetățenii Bucureștiului că investițiile culturale nu se realizează în detrimentul proiectelor sociale, de infrastructură sau din domeniul sănătății. Capitala României trebuie să se dezvolte unitar, atât din punct de vedere cultural, cât și social și economic", declara primarul general Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis la momentul respectiv de către PMB.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design