25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialO delegaţia a unei firme chineze s-a întâlnit cu Oprescu pentru proiectul...

O delegaţia a unei firme chineze s-a întâlnit cu Oprescu pentru proiectul privind Autostrada Urbană

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit marţi, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), cu reprezentanţii firmei de construcţii China Communication Constructions Company Limited, pentru a discuta proiectul privind Autrostrada Urbană-Lacul Morii-Colentina, potrivit Mediafax.

 

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al PMB, Întâlnirea a avut ca scop prezentarea proiectului “Închidere Inelul Median de circulaţie la Zona Nord-Autostrada Urbană-tronson Lacul Morii-Şoseaua Colentina”, în forma finală aprobată de Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB), precum şi identificarea soluţiilor optime de finanţare.

Astfel, primarul general Oprescu a arătat delegaţiei chinize condusă de Song Debin, senior manager al CCCC International, că municipalitatea este interesată să demareze această lucrare complexă în parteneriat public privat, astfel încât Bucureştiul să dispună, cât mai curând, de infrastructura modernă, iar partenerii să-şi recupereze investiţia în condiţii optime.

“Acest proiect este unul foarte important pentru noi şi, după multe dificultăţi, acum avem şi acordul Consiliului General. Tocmai din acest motiv îmi doresc să fie o investiţie de succes, într-o colaborare de succes. Este foarte important pentru Bucureşti să atragă finanţări în proiecte concrete, aşa cum este acesta. Nu doresc să pierdem timpul şi vreau să fim cât mai pragmatici, în aşa fel încât să inaugurăm împreună acest proiect. Vă mulţumesc pentru că, în ciuda faptului că a durat atât de mult, sunteţi la fel de interesaţi de realizarea lui”, a precizat Oprescu.

Primarul general a subliniat că prezenţa reprezentanţilor băncii, care are disponibilitatea de a finanţa acest proiect, China Developement Bank, reprezintă o dovadă de seriozitate a partenerilor prezenţi la întâlnire.

La rândul său, Song Debin a arătat: “China Communication Constructions Company Limited este interesată de finanţarea acestui proiect de o lungă perioadă de timp. Având în vedere acest lucru, ne dorim să concretizam această investiţie. Avem experienţă bogată în privinţa proiectelor realizate în parteneriat public privat şi avem şi sprijinul Guvernului chinez şi al băncilor”. El a menţionat că, în luna aprilie, în China, s-a decis acordarea mai multor credite pentru dezvoltarea Europei Centrale şi de Est, zece firme de stat fiind invitate pentru a discuta aceasta colaborare, printre care şi CCCC Limited.

Astfel, specialiştii prezenţi la întâlnire, reprezentanţii direcţiilor de specialitate din cadrul PMB, arhitecţii care au contribuit la realizarea proiectului, dar şi juriştii specializaţi în acest domeniu au prezentat delegaţiei chineze proiectul în integralitatea sa, detaliile tehnice, estimările financiare privind realizarea proiectului, precum şi aspectele juridice referitoare la prevederile legislaţiei române cu privire la investiţiile realizate în parteneriat public privat.

La finalul întâlnirii, managerul CCCC International, Song Debin, a anunţat că a fost deja iniţiată procedura de analiză a documentaţiei primite, urmând a transmite PMB propunerea China Communication Constructions Company Limited privind realizarea proiectului “Închidere Inelul Median de circulaţie la Zona Nord-Autostrada Urbană-tronson Lacul Morii-Şoseaua Colentina”.

Potrivit sursei citate, China Communication Constructions Company Limited este una dintre companiile de top în domeniul design-ului şi construcţiei de autostrăzi şi poduri, cu 81 de filiale în 70 de ţări.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă