15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMuzică, circ şi târguri, la Zilele Bucureştiului, de vineri până duminică

Muzică, circ şi târguri, la Zilele Bucureştiului, de vineri până duminică

Concerte cu Orchestra Naţională Radio, Direcţia 5 şi Monica Anghel, spectacole de acrobaţii, circ şi teatru de stradă, târguri de obiecte tradiţionale şi carte vor anima Capitala de vineri până duminică, la Zilele Bucureştiului 2011, potrivit Mediafax.

Zilele Bucureştiului, organizate de Primărie, cu ocazia împlinirii a 552 de ani de atestare documentară a oraşului, vor cuprinde mai multe evenimente, la care publicul are acces gratuit, ce se vor desfăşura în Centrul istoric, Parcul Herăstrău şi Piaţa Constituţiei.

Startul manifestărilor va fi dat de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, CreArt, vineri, în parcul Herăstrău, unde bucureştenii sunt aşteptaţi de la ora 10.00, la Târgul Meşteşugarilor, Târgul Editurilor de Carte, expoziţii de pictură şi grafică. Atmosfera va fi animată de fanfare, copiii se vor putea plimba cu trăsurile, iar iubitorii de muzică vor fi invitaţi să cunoască sau să recunoască stelele folclorului românesc. Programul artistic al zilei de sâmbătă este dedicat tinerilor, care vor fi atraşi în parc de interpreţi şi trupe renumite, iar duminică, pe scena amenajată în Herăstrău vor evolua orchestre, trupe şi interpreţi ai minorităţilor.

În Centrul vechi al Bucureştiului se va desfăşura, de vineri, de la ora 12.00, până duminică noaptea, festivalul “Bucureşti – metropolă vie”, ce va cuprinde muzică live, acrobaţii, mimă, teatru de stradă, spectacole cu picioroange şi costume. Sâmbătă şi duminică, pe Strada Franceză din Centrul istoric, va avea loc prima gală Folk You de la Bucureşti.

Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucureşti, ArCuB, organizează, sâmbătă, un concert extraordinar în Piaţă Constituţiei, în care vor evolua peste o sută de artişti. Va fi o combinaţie între muzica clasică şi muzica pop, cu participarea Orchestrei Naţionale Radio, Big Band-ului Radio, sopranei Valentina Năforniţă, tenorului Marius Manea, alături de un cor, şi a trupei Direcţia 5 şi soliştilor Monica Anghel, Cornel Ilie şi Lora. Invitatul special al concertului este Bogdan Ota, tânărul pianist român care a cucerit Norvegia după emisiunea “Norske talente”.

ArCuB va anima Piaţa Constituţiei pe parcursul întregii zile de duminică, printr-un concert special dedicat liceenilor din Bucureşti şi tuturor tinerilor care vor trece prin Capitală, de Zilele Bucureştiului.

Seara de duminică va transforma spaţiul în “Piaţa îngerilor”, printr-un spectacol inedit adus din Franţa de compania de teatru de stradă Lea Studios de Cirque.

Zilele Bucureştiului se sărbătoresc anual, pe parcursul unui weekend, în jurul datei de 21 septembrie, când, în 1459, a fost atestat pentru prima dată oraşul, într-un act emis de Vlad Ţepeş.

Cele mai citite

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă