Medgidia, oraș premiat de Comisia Europeană

de [email protected] , 10 martie 2016 - stire actualizata la ora 21:00, 10 martie 2016
Medgidia, oraș premiat de Comisia Europeană

Municipiul Medgidia a primit distincția „Oraș de 12 stele” din partea Consiliului Europei în urma implicării în proiectul „Săptămâna Europeană a Democrației”, prin activitățile desfășurate în perioada 12-18 octombrie 2015. Distincția a fost oferită comunităților și organizațiilor care s-au remarcat prin activități și inițiative deosebite în anul 2015, pe tema “Trăind împreună într-o societate multiculturală: respect, dialog, interacțiune”.

Participarea la acest eveniment în anul 2015 a oferit Medgidiei ocazia de a se remarca prin activitățile desfășurate de Biblioteca Municipală Medgidia, filiala Nord, coordonate de Alina Ocheană. „Biblioteca Vie”, evenimentul inedit care a adunat aproximativ 200 de cititori în Piațeta Decebal, dornici să citească cele peste 10 cărți vii, „Europa din cretă colorată”– activitatea prin care zeci de elevi au adus în parcul 1 Mai clădiri celebre din Europa, alături de Masa Tăcerii a lui Brâncuși, au fost unele dintre evenimentele prin care s-a marcat Săptămâna Europeană a Democrației.

Municipiul Medgidia a fost unul dintre cei 24 de câștigători ai titlului, alături de orașe precum Strasbourg din Franța, Bruxelles din Belgia, Reggio Calabria din Italia, Katowice din Polonia, Falun din Suedia, Tbilisi din Georgia, Antalya din Turcia sau Ivano-Frankisk din Ucraina.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design