15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLupta pentru promovare a intrat în linie dreaptă

Lupta pentru promovare a intrat în linie dreaptă

Printre candidatele la Liga I se numără şi trei echipe dobrogene: Viitorul, Delta Tulcea şi Săgeata Năvodari.

În urma rundei precedente, plutonul aspirantelor la promovarea în eşalonul de elită al fotbalului românesc s-a redus la doar patru echipe. Trei dintre acestea sunt formaţii dobrogene, „intrusa” fiind CSM S Iaşi. Mai sunt şi alte echipe îndreptăţite să spere la promovare, dar evoluţiile de până acum le diminuează şansele.

Liderul întrecerii este Viitorul Constanţa. Echipa de pe litoral poate încheia socotelile şi cu CSM S Iaşi, cele două formaţii urmând a se întâlni în meci direct, azi, cu începere de la ora 17.00. Un succes al formaţiei antrenate de Cătălin Anghel ar face ca distanţa dintre ea şi urmăritoarea din Moldova să se mărească la şapte puncte, o marjă suficientă pentru ca gruparea patronată de Gheorghe Hagi să nu mai aibă emoţii în privinţa promovării.

De un rezultat favorabil al celor de la Viitorul ar putea profita şi Delta Tulcea. Aflată pe locul secund în ierarhia competiţiei, formaţia antrenată de Constantin Gache resimte în ceafă suflul celor de la CSM S. Cele două echipe sunt despărţite de doar un punct. Delta nu joacă în etapa de azi şi are cele trei puncte asigurate, adversara sa, Victoria Brăneşti, retrăgându-se din campionat. Astfel, un succes al celor de la Viitorul ar crea o „mică prăpastie” între primele două locuri şi restul plutonului.

Nu doar Delta Tulcea ar profita de un eventual succes al celor de la Viitorul. A treia echipă dobrogeană care speră la promovare, Săgeata Năvodari, ar trece şi ea de CSM S Iaşi dacă aceasta pierde la Ovidiu. Echipa năvodăreană trebuie însă să învingă şi ea pe Dinamo II Bucureşti, echipă ameninţată de retrogradare. Partida dintre Săgeata şi Dinamo II are loc la Năvodari, azi, cu începere de la ora 17.00.  

Ion Barbu debutează ca „principal”

Dacă Steaua îl are pe Lăcătuş, Farul îl are pe Ion Barbu. Nici un alt jucător al grupării de pe litoral nu a mai fost alături de marinari la bine, dar mai ales la greu. Ion Barbu a fost ales de conducerea Farului să pregătească echipă în următorul an şi jumătate, el înlocuindu-l pe Viorel Tănase, demis după egalul Farului cu Săgeata Năvodari, scor 1-1. Barbu va debuta azi, de la ora 17.00, când Farul întâlneşte echipa Dunărea Galaţi.

4 puncte are avans Viitorul Constanţa în faţa adversarei de azi, CSM S Iaşi.

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă