7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialLocuintele CJ ar putea fi gata in patru ani

Locuintele CJ ar putea fi gata in patru ani

ORADEA. Doar 40 la suta dintre bihorenii care si-au depus cereri pentru acordarea unei locuinte la Consiliul Judetean si-au reconfirmat intentia de a si cumpara una. Presedintele institutiei, Alexandru Kiss, a declarat ca la repartitia apartamentelor nu se va tine cont de solicitarile persoanelor care nu si-au confirmat intentia de a achizitiona o astfel de locuinta.
Potrivit sursei citate, municipiul Oradea va avea, in circa patru ani, 4.000 de apartamente noi in cartierele de pe strada Armatei Romane si Calea Aradului.
Kiss Alexandru a mai spus ca din cele 9.131 de persoane inscrise pe listele celor care vor sa intre in posesia unei astfel de locuinte, doar 3.723 au intrat pe site-ul creat in acest sens pentru a confirma faptul ca doresc sa isi cumpere apartamentele ce urmeaza sa fie construite pe terenul CJ. Presedintele CJ a adaugat ca dintre persoanele care au numarul de ordine pana la 1.000, doar 68,5 la suta au confirmat ca vor o locuinta, cei cu numere de ordine intre 1.000 si 2.000 doar 70,7 la suta, de la numarul 2.000 la 3.000 doar 47 la suta, iar de la numarul 8.000 la 9.000, 29 la suta si-au reinnoit cererea.
Totodata, Kiss a afirmat ca in 10 martie va avea loc licitatia terenului pe care urmeaza sa fie construite cele aproximativ 4.000 de apartamente din municipiul resedinta de judet. Suprafata de pamant va fi vanduta unui constructor care se va angaja ca in cel mult patru ani sa construiasca locuintele, fara avans de la viitorii cumparatori.
De asemenea, constructorul va fi obligat, prin prevederile din caietul de sarcini al licitatiei, sa vanda apartamentele catre cei care s-au inscris pe listele CJ. Presedintele institutiei a promis ca locuintele vor avea un cost mai mic decat cel actual, el bazandu-se pe faptul ca ridicarea celor 4.000 de locuinte va influenta piata imobiliara, determinand o scadere a preturilor la apartamente in Oradea.
In cazul in care investitorul nu va respecta conditiile impuse de CJ, atunci va pierde terenul. Investitia se ridica, potrivit lui Kiss, la circa 200 de milioane de euro, iar viitorii beneficiari nu vor fi obligati sa plateasca avans sau dobanda pentru apartamentele achizitionate.

Cele mai citite

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Transformând problemele în oportunități – 5 abordări proactive pentru a deveni un manager mai bun

În lumea complexă și dinamică a managementului, abilitățile de leadership și capacitatea de a gestiona o echipă de angajați sunt cruciale pentru succesul organizației....

Cum îți poate afecta corpul o alimentație nesănătoasă?

Alimentația este extrem de importantă pentru ca organismul nostru să funcționeze la capacități maxime. O dietă bogată în substanțe nutritive ne va ajuta să...
Ultima oră
Pe aceeași temă