14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLIVE TEXT. România, sub ZĂPADĂ. Oprescu a convocat primul Comandament de iarnă....

LIVE TEXT. România, sub ZĂPADĂ. Oprescu a convocat primul Comandament de iarnă. Află cum se circulă pe drumurile din ţară

13:38 – Traficul greu este restricţionat, miercuri, pe drumul european E 85, pe tronsonul Fălticeni-Vama Siret, şi pe DN 17 A, din cauza viscolului.

Citeşte şi Traficul greu, RESTRICŢIONAT spre Vama Siret din cauza viscolului

11:38 Căderile abundente de zăpadă din ultimele zile au îngreunat traficul pe mai multe drumuri naţionale, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Astfel, la această oră, pe şase drumuri naţionale circulaţia este îngreunată: DN 59 (Moraviţa-Timişoara), DN 59A ( Jimbolia), DN 66A (Cerna Sat), DN 67D (Baia de Aramă – Băile Herculane), DN 68A (Lugoj – Sacamas), DN 7A (Brezoi – Voineasa).

Citeşte şi: România, sub zăpadă. Vezi cum se circulă pe drumurile naţionale

_ _ _ _

11:00 – Purtătoarea de cuvânt a RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat, miercuri, pentru România liberă, că, până ora 11:00, circulaţia în Bucureşti s-a desfăşurat în condiţii normale.

Citeşte şi RATB: În ciuda ZĂPEZII, în Bucureşti se circulă normal. NU EXISTĂ linii suspendate

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, miercuri dimineaţă, firmelor de deszăpezire să intervină pe toate străzile secundare şi arterele de legatură din Capitală şi să se acţioneze cu material antiderapant pe trotuare, în staţiile şi refugiile RATB.

Citeşte şi Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor secundare, a trotuarelor şi a staţiilor RATB

 

10:03 – Nouă persoane – turişti şi muncitori forestieri – au rămas blocate în zona montană din judeţul Vâlcea, din cauza zăpezii.

Citeşte şi Vâlcea: Nouă persoane, blocate în zone montane din cauza zăpezii

Aproape toate drumurile judeţene din Bistriţa-Năsăud sunt acoperite cu zăpadă, miercuri, după ce toată noaptea a nins, şi se intervine cu antiderapant doar în curbe şi pante, pentru a face economie, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Drumuri judeţene cu zăpadă în Bistriţa. Ca să facă economii drumarii aruncă antiderapant doar în curbe

Mai multe aeronave au decolat sau au aterizat pe Aeroportul Otopeni cu întârzieri de aproximativ o oră, din cauza operaţiunilor de degivrare.

Citeşte şi Întârzieri de aproximativ o oră la decolarea şi aterizarea unor aeronave pe Aeroportul Otopeni

08:36 – Vremea rea anunţată de meterologi închide zeci de şcoli la nivel naţional. Astfel, preventiv, aproximativ 17.000 de elevi rămân miercuri acasă după ce peste 60 de unităţi de învăţământ din mai multe judeţe din ţară s-au închis, transmite Digi 24.

Citeşte şi: România, sub ZĂPADĂ: Zeci de şcoli, ÎNCHISE

_ _ _ _

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, miercuri dimineaţă, comandamentul de iarnă pentru a discuta toate problemele privind deszăpezirea.

De asemenea, primarul a anunţat, miercuri, că în cursul nopţii au fost folosite utilaje pentru deszăpezire pentru principalele artere de circulaţie din Bucureşti, iar mijloacele de transport în comun funcţionează fără probleme.

Totodată, primarul a spus că 448 de persoane au fost adăpostite pe parcursul nopţii.

Anterior, primarul general Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să împrăştie, în noaptea de luni spre marţi, material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, dar şi pe arterele principale şi cele laterale, în special la intrările în şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

Totodată, primarul general le-a cerut reprezentanţilor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) să acţioneze, cu prioritate, pe refugiile de tramvai şi în statiile de autobuz şi troleibuz.

Potrivit municipalităţii, operatorii de deszăpezire au pregătit utilajele pentru a interveni în cel mai scurt timp, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo.

Potrivit datelor din programul de deszăpezire, Capitala are la dispoziţie 591 utilaje, 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare şi aproape 30.000 de tone de material antiderapant.

La jumătatea săptămânii, în Bucureşti vor fi înregistrate, pe timpul nopţii, temperaturi de până la minus 20 grade Celsius, potrivit unei atenţionări emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Ştire în curs de actualizare

Citeşte şi: Oprescu a cerut operatorilor de deszăpezire să împrăştie antiderapant

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă