21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialJudecatori din Arad, acuzati de "cardasie" cu camatarii

Judecatori din Arad, acuzati de “cardasie” cu camatarii

Mai multi judecatori si executori judecatoresti aradeni sunt acuzati ca lucreaza mana in mana cu camatarii de catre un barbat din localitatea Pancota. Acesta a protestat, miercuri, in fata Palatului Administrativ din Arad, incercand astfel sa atraga atentia asupra abuzurilor, la care, sustine el, a fost supus.
Traian Dragalina a afirmat ca a imprumutat, in urma cu 10 ani, suma de 10.000 marci germane si 3.000 de dolari. Barbatul s-a angajat atunci sa restituie 20.000 marci germane si 5.000 de dolari, insa, in cele din urma, a platit mult mai mult, adica 9.200 de euro, 7.400 de dolari si 12.000 de marci germane.
Dragalina, impreuna cu sotia sa, Maria, au imprumutat, in anul 1994, bani de la Octavian Bejan. Contractul de imprumut a fost autentificat la fostul Notariat de stat din localitatea aradeana Ineu, in acesta fiind mentionat faptul ca garantarea restituirii imprumutului s-a facut prin inscrierea unei ipoteci de rang II in favoarea lui Bejan asupra unui imobil din Pancota, proprietatea debitorilor.
Barbatul sustine ca, desi si-a platit datoriile, acest lucru nu i-a impiedicat pe camatari sa ceara executarea silita, deoarece, acestia, aflandu-se “in cardasie” cu unii judecatori si executori judecatoresti, au organizat o licitatie. Astfel, imobilul evaluat in urma cu 5 ani la 1 miliard de lei vechi a fost vandut in anul 2003 cu numai 200 de milioane de lei vechi.
Singura speranta a aradeanului este ca presedintele Tribunalului din judet, judecatorul Petru Balas, caruia i-a cerut sa-i analizeze dosarul, sa vada ilegalitatile care, sustine el, s-au comis in cazul sau. Traian Dragalina a adaugat ca este decis sa protesteze timp de trei zile, intre orele 09.00 si 15.00, in fata Palatului Administrativ.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...
Ultima oră
Pe aceeași temă