23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialIulian Dascalu investeste 48 milioane de euro in mall-ul de la Cluj-Napoca

Iulian Dascalu investeste 48 milioane de euro in mall-ul de la Cluj-Napoca

Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu isi extinde afacerile in Transilvania. Prezent, ieri, la Cluj-Napoca, el a anuntat ca intentioneaza sa investeasca 48 de milioane de euro in constructia unui centru multifunctional de tip mall in oras. Patronul companiei “Iulius Group”, a prezentat in acest sens si proiectul viitoarei constructii.
Firma omului de afaceri a castigat licitatia in vederea asocierii cu Consiliul Judetean Cluj, detinatorul terenului pe care se va edifica complexul comercial, in defavoarea unui contracandidat local, societatea “South East EuroMentor”, patronata de clujeanul Arpad Paszkany. Acesta din urma, care este patronul echipei de fotbal “CFR Ecomax” a anuntat ca a intentat o actiune in instanta de contencios-administrativ impotriva deciziei de asociere a CJ cu societatea ieseana, considerandu-se nedreptatit in judecarea ofertelor.
Iulian Dascalu a prezentat, ieri, proiectul de constructie, care urmeaza sa inceapa in aproximativ doua luni, pentru a fi finalizat in toamna acestui an. “Fiind vorba despre o investitie foarte mare, de 48 de milioane de euro, vom lucra cu foarte multi subcontractanti”, a declarat patronul “Iulius Group”. Acesta a precizat ca antreprenorul si subcontracatntii vor fi selectati de o comisie deja constituita din randul firmelor clujene.
“Am lucrat cu firmele clujene la constructia "Iulius Mall" Timisoara si am constatat ca acestea sunt foarte bune”, a afirmat Dascalu. “Mai mult chiar, am colaborat si cu firme de proiectare clujene”, a mai spus acesta. Potrivit omului de afaceri, in cel mult o luna va fi finalizat conceptul arhitectural, urmand ca apoi sa obtina toate avizele de constructie necesare.
Centrul comercial multifunctional de la Cluj-Napoca va avea doua nivele si un corp administrativ edificat pe 6 nivele. Structura acestora va fi realizata in cadre de beton modulate pe deschideri de 9×9 metri si o inaltime de 6,6 metri.
Cu o suprafata construita de 27.775 de metri patrati, centrul va permite desfasurarea comertului de retail pe 11.787 de metri patrati, plus cateva “ancore”, constand intr-un supermarket, cinematrograf multiplex, fast-food-uri, restaurante, baruri, sala de fitness, patinoar si parc de joaca pentru copii. “De asemenea, ne vom ocupa de renovarea parcului din zona si de reabilitarea lacului de langa complex, intr-o actiune mai vasta de ecologizare a zonei”, a promis Iulian Dascalu.
Investitia va fi realizata prin contractarea unui credit bancar, actualemente aflat in stadiul de studiere a ofertelor. Patronul “Iulius Group” a mai anuntat ca vor fi create 1.500 de noi locuri de munca, urmand ca realizarea investitiei sa genereze 2.000 noi locuri de munca. “Ne-am propus sa organizam in acest complex evenimente socio-culturale si in scop educational “, a mai spus Iulian Dascalu.
Intrebat ce se va intampla cu aceasta investitie in cazul in care instanta va infirma corectitudinea licitatiei de asociere, presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a declarat ca, in opinia sa, societatea “South East EuroMentor” nu are nici o sansa sa castige procesul. "Nu au nici o sansa intrucat noi am respectat toate regulile si procedurile de licitatie, intreg procesul desfasurandu-se intr-o transparenta totala”, a adaugat Nicoara.
Totodata, Iulian Dascalu a anuntat ca va sprijini clubul de fotbal “Universitatea” Cluj cu un contract de marketing si publicitate in valoare de 70.000 de euro anual. De asemenea, el a declarat ca va asigura jucatorilor echipamentul sportiv, atat pentru seniori, cat si pentru juniori.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă