10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialÎn București vor fi amplasate 10.000 de suporturi pentru biciclete

În București vor fi amplasate 10.000 de suporturi pentru biciclete

În București urmează să fie amenajate cel puțin 10.000 de rastele pentru biciclete, până la data de 30 septembrie 2018, conform unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea grupului PNL, informează Agerpres.

În baza acestui proiect a fost modificată hotărârea de Consiliu General din 8 iunie privind amplasarea rastelelor de biciclete în vecinătatea instituțiilor publice de pe raza Capitalei.

În baza modificărilor aprobate, urmează să fie amenajate cel puțin 10.000 de locuri de parcare (amplasarea unor rastele) în patru etape: 2.500 până la 21 decembrie 2017; 2.500 până la 31 martie 2018; 2.500 până la 31 iunie 2018; 2.500 până la 30 septembrie 2018.

Acestea vor fi destinate vehiculelor pe două roți, nepoluante, și vor fi amplasate la toate gurile de metrou existente, în zonele adiacente parcărilor publice, acolo unde spațiul o permite, fără obstrucționarea căilor de acces la parcări sau a traficului pietonal; în toate parcurile și grădinile publice administrate de instituțiile din subordinea CGMB sau a consiliilor locale de sector, la toate instituțiile de interes public aflate pe raza teritorială a Municipiului București (teatre, biblioteci, muzee, alte clădiri reprezentative), precum și în zonele de promenadă, pietonale și de agrement, în condițiile alocării bugetare a fiecărei entități implicate.

Amplasarea rastelelor se va face de către administratorii străzilor sau terenurilor respective, numai după obținerea avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București. Conform hotărârii, Poliția Locală a Municipiului București și polițiile locale de sector vor acorda tot sprijinul necesar direcțiilor implicate pentru a aviza și amplasa aceste rastele. De asemenea, vor urmări amplasarea lor și vor publica pe site-ul propriu rapoartele acțiunii de monitorizare.

Primarul general și primarii de sector, prin aparatele de specialitate, Administrația Străzilor, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement și SC Metrorex SA, vor duce la îndeplinire prevederile acestei hotărâri.

Pe 8 iunie, CGMB a aprobat un proiect conform căruia pe străzile din vecinătatea instituțiilor publice de pe teritoriul Capitalei vor fi amplasate rastele pentru parcarea bicicletelor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă