9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialGruia, cartier stelist

Gruia, cartier stelist

„E plăcut la Cluj, a fost atmosferă frumoasă, dar nu vom mai juca aici, ci pe Naţional Arena”. Astea au fost calculele finanţatorului echipei Steaua Bucureşti, Gigi Becali, după ce roş-albaştrii au câştigat cu 2-0 meciul tur cu ŢSKA Sofia, din play-off-ul Europa League, disputat pe arena celor de la CFR Cluj.

Firma care a pus gazonul pe cel mai mare stadion al României a făcut, însă, ca Becali să nu aibă de ales şi, după ce i-a trecut nervii, acesta a ales să ducă Steaua din nou în Ardeal şi pentru meciul cu Schalke 04, cel mai important adversar din grupa J a Europa League.

Reţeta financiară cu care Steaua s-ar fi lăudat la Bucureşti probabil că nici nu se compară cu ce va ieşi la Cluj, de unde şi nervii lui Becali, însă capitala Ardealului va fi din nou sufocată de fani veniţi din toată regiunea. Lângă aceştia se vor aduna şi membrii Peluzei Nord, cei care şi-au anunţat revenirea lângă echipă, astfel că joi seara străzile din cartierul Gruia vor fi din nou înţesate de stelişti.

Aglomeraţia din prima zi de vânzare a biletelor pentru partida cu bulgarii s-a regăsit în mare măsură şi în cazul meciului cu germanii. Încă de la ora deschiderii caselor de bilete a existat o coadă de câteva sute de persoane, iar toate calculele arată că Steaua va avea din nou stadionul plin şi la partida cu echipa lui Raul şi compania.

Schalke, semifinalistă UCL

Preţurile chiar şi de cinci ori mai mari decât la meciul cu ŢSKA nu i-au speriat mai deloc pe fanii Stelei, care au venit din toate judeţele limitrofe pentru a pune mâna pe marele bilet încă din prima zi de vânzare.

“Cu Mediaş am jucat prost, dar sunt sigur că, până la meciul cu Schalke, ne vom reveni. Acolo e altceva şi vom arăta diferit contra nemţilor. Schalke e favorită, dar vom lupta să scoatem un rezultat cât mai bun”, este promisiunea antrenorului stelist, Ronny Levy, pentru fanii care sunt pregătiţi să umple stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Aceştia vor avea ocazia să îi vadă la lucru şi pe doi dintre cei mai importanţi atacanţi ai Europei. Raul Gonzalez, fosta legendă a celor de la Real Madrid, a venit anul trecut la formaţia din Gelsenkirchen. Tot acolo a ajuns şi olandezul Klaas-Jan Huntelaar, de asemenea fost jucător la Real Madrid, acolo unde a făcut pereche în linia de atac şi cu Raul, actualul său coleg.

Lângă cei doi se va afla, însă, şi internaţionalul român Ciprian Marica, care în urmă cu o săptămână a fost titular în Naţională la meciul cu Franţa. Alţi jucători importanţi din lotul antrenat de Ralf Rangnick sunt Christoph Metzelder, Jermaine Jones sau Jefferson Farfan.

Schalke 04 a jucat semifinala Ligii Campionilor în sezonul trecut, dar în primele cinci etape din Bundesliga a înregistrat deja două înfrângeri. Steaua-Schalke 04 va începe la ora 22:05 şi va fi transmis de către Pro TV.

BILETE

Preţuri piperate

Biletele pentru meciul dintre Steaua Bucureşti şi Schalke 04 au fost puse în vânzare marţi, dar mai pot fi achiziţionate miercuri şi joi.

Dacă miercuri orarul este între 10:00 şi 20:00, joi pot fi cumpărate bilete doar până la ora 18:00. Faţă de meciul cu ŢSKA Sofia, unde biletele la peluze erau 10 şi 15 lei, în timp ce la tribuna a doua erau 20 şi 35 de lei, acum la partida cu Schalke un tichet la peluze costă 30 şi 50 de lei, iar la tribuna a doua preţul este de 80 şi 100 de lei.

La celelalte meciuri ale Stelei din Europa League, cu Maccabi Haifa şi AEK Larnaca, biletele vor avea preţuri mai reduse, dar foarte probabil nu vor mai fi disputate la Cluj.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă