GRAV ACCIDENT în Tulcea: 7 morţi şi 8 răniţi

de Rl online , 10 august 2012
accident tulcea

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte opt au fost rănite, în urma unui accident petrecut, joi seară, pe DN 22 Tulcea - Cataloi, în care au fost implicate patru autovehicule. Unul dintre ele a luat foc.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, joi seară, în jurul orei 22.00, traficul rutier a fost întrerupt în judeţul Tulcea, pe DN22 Tulcea - Cataloi, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule, transmite Digi 24.

Potrivit informaţiilor de la faţa locului, în accident au fost implicate trei maşini foarte puternice, două Audi A 6 şi un BMW, din primele date reieşind că accidentul s-a petrecut din cauza vitezei excesive.

În urma accidentului, una dintre maşini s-a rupt în două, o parte luând foc.

Primele informaţii arată că două din cele trei maşini ar fi făcut întrecere pe o stradă des folosită de amatorii de viteză, în timp ce a treia maşină se îndrepta spre Tulcea, ocupanţii acesteia urmând să ia parte la o nuntă.

"La Spitalul Judeţean Tulcea au fost aduse nouă persoane rănite, din care patru în comă, între acestea fiind un copil de cinci ani şi o femeie cu fractură cervicală C 6 şi C7. Aceştia doi din urmă, împreună cu alţi doi bărbaţi ale căror nume nu le ştim deocamdată, cu vârste de aproximativ 20-30 de ani, în comă, intubaţi, din care unul în stare mai gravă, vor fi duşi cu elicopterele la spitale din Bucureşti, respectiv la Bagdasar Arseni şi la Spitalul Municipal", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Tulcea, dr. Zaharcu Neviser.

Potrivit aceleiaşi surse, în accident a mai fost rănit un copil în vârstă de zece ani, care are traumatism cerebral grav şi este tot în comă.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, joi noapte, că accidentul de la Cataloi, din judeţul Tulcea, a fost foarte grav şi că a ţinut legătura cu colegii de la Tulcea.

„La solicitarea lor, a Consiliului Judeţean şi a Prefecturii Tulcea deja două elicoptere de la MAI - un elicopter SMURD pentru o persoană şi un altul mare, de Poliţie, care poate lua trei tărgi, vor fi trimise în următoarele 30 de minute către Tulcea, unde aeroportul a fost deschis special. Patru persoane rănite vor fi aduse la Bucureşti. Starea lor este foarte gravă. La ora actuală, echipaje medicale de la Spitalul Floreasca din Capitală sunt deja în drum spre unitatea de aviaţie de unde pleacă elicopterele şi în jumătate de oră sper să fie în drum către Tulcea", a spus Arafat.

Acesta a spus că, deocamdată, nu poate preciza la ce spitale vor fi aduse victimele, dar că acest lucru îl vor stabili echipajele medicale care le vor evalua starea de sănătate şi care îi vor distribui în spitalele unde se va impune, în funcţie de rănile pe care le au.

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Tulcea, la faţa locului au ajuns trei ambulanţe SMURD, o ambulnnţă de descarcerare şi şase ambulanţe tip B2, precum şi două tip C2, nouă victime fiind găsite în viaţă şi acordându-li-se primul ajutor.

Circulaţia rutieră în zona accidentului a fost întreruptă câteva ore.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design