5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Flash

Sediul FC Oradea a fost spart de hoti

ORADEA. Sediul FC Oradea a fost spart in noaptea de marti spre miercuri. Cea care a alertat politia a fost secretara clubului de fotbal, care a ajuns la serviciu in jurul orei 08.30. Hotii au furat unitatea centrala a calculatorului din secretariat si un seif cu doua milioane de lei vechi. Potrivit conducerii FC Oradea, hotii au intrat pe geamul de la secretariat dupa ce l-au spart doar cat sa poata sa-l deschida. “Oarecum surprinzator, nu au luat laptopul presedintelui, televizorul, obiecte care sunt mult mai valoroase. Nu au intrat nici in contabilitate. Cred ca cei care au intrat stiau ce cauta si ma gandesc la unitatea calculatorului, pe care erau stocate diverse informatii ale clubului. Nu cred sa fi fost pasionati de fotbal pentru ca ar fi stiut ca nu avem bani”, a afirmat vicepresedintele FC Oradea, Sandor Lajos.

Spitalul Judetean da in judecata pacientii neasigurati

TIMISOARA. Cea mai mare unitate medicala din vestul tarii trebuie sa recupereze de la pacientii neasigurati pe care i-a tratat in ultimii doi ani circa cinci miliarde lei. Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara s-a apucat sa trimita scrisori de instiintare celor pe care i-au tratat medicii pentru a-i anunta ca trebuie ori sa aduca dovada ca in perioada spitalizarii au fost asigurati, ori sa deconteze serviciile medicale.
Directorul adjunct al institutiei sanitare, Horia Cristian, a afirmat ca este vorba despre circa 160 de persoane. Pentru cateva zeci de persoane s-a apelat deja la Justitie, dupa cum a declarat si directorul general al spitalului, Mihai Ionac. La CJAS exista o comisie mixta pentru validarea documentelor aduse de un asigurat, pe anul in curs existand deja peste 700 de cazuri care nu sunt destul de clare.

CJ cere 70.000 de euro pe o fosta balastiera

SIBIU. Consiliul Judetean Sibiu a progamat pentru astazi o licitatie publica, cu strigare, pentru vanzarea unui teren de circa 23.300 de metri patrati, situat pe raza localitatii Cristian. Conform datelor oficiale publicate inaintea licitatiei, terenul respectiv se afla in patrimoniul SC “Drumuri si Poduri” SA, la care CJ este asociat majoritar, si a gazduit pana recent o balastiera exploatata pentru lucrarile de investitii proprii ale firmei sau ca furnizor de materie prima pentru alti clienti in domeniul constructiilor.
Pretul de deschidere a licitatiei a fost stabilit, in urma studiilor de specialitate, la 70.000 de euro, plus TVA, pentru intreaga suprafata.

Atleta Maria Cioncan, premiata de Primarie

CLUJ-NAPOCA. Sportiva Maria Cioncan a fost premiata de catre Consiliul Local Cluj-Napoca pentru participarea ei la Jocurile Olimpice de la Atena in anul 2004. Atleta este castigatoarea medaliei de bronz, obtinuta la proba de 1.500 de metri si a adus delegatiei romane puncte importante. Ea va primi din partea municipalitatii o suma de 10.000 RON, banii care provin de la bugetul local. De mentionat ca, anul trecut, Mariei Ciocan i-a fost acordat titlul de “Cetatean de onoare” al “capitalei Transilvaniei”.

Atac PSD la ministrul Eugen Nicolaescu si PNL

TRGU-MURES. Liderul Tineretului Social-Democrat, Victor Ponta, sustine ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va trebui sa dea socoteala, astazi, in fata Parlamentului in legatura cu epidemia de rujeola. Mai mult, social-democratul a spus despre demnitar ca este poreclit “ministrul-rujeola” si ca s-a bucurat atunci cand a scapat de acesta din Camera Deputatilor.
“Ne enerva, vorbea si cand era cazul, si cand nu, si i-a trebuit un timp pana sa descopere ca nu mai e in Opozitie”, a adaugat Ponta. Potrivit acestuia, astazi, in cadrul dezbaterilor legate de epidemia de rujeola “nu va fi o batalie politica, ci o incercare de stabilire a adevarului legat de acest subiect.
“Nu va mai avea ocazia sa faca exercitii de imagine de genul sa dea directorii afara. Actiunea de demitere a directorilor de spitale este o perdea de fum, el nu e niciodata de vina”, a mai spus liderul TSD.

Cimitir ortodox profanat

DUMBRAVENI. Aproape 20 de morminte din cimitirul ortodox din orasul sibian Dumbraveni au fost profanate in ultimele zile de catre autori necunoscuti. Preotul ortodox care se ingrijeste si de administrarea lacasului de veci a descoperit, marti seara, ca mai multe dintre pietrele funerare au fost distruse total sau partial. Politistii au evitat sa ofere amanunte legat de acest incident, dar au anuntat ca a fost declansata o ancheta oficiala ale carei rezultate vor fi date publicitatii pe masura ce persoanele suspecte de vandalism vor putea fi identificate. Profanarea mormintelor in diverse cimitire din judet a devenit o practica destul de des intalnita. Asemenea cazuri au fost inregistrate si la Medias, in cimitirul ortodox, unde vandalii au intors cu capul in jos mai multe cruci din lemn.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă