10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Flash

Elev batut in curtea unui liceu din Alba Iulia

Un tanar in varsta de 17 ani, elev la un liceu din Alba Iulia, a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a fost batut cu cruzime de persoane necunoscute. Incidentul a avut loc in curtea Colegiului Economic, in pauza dintre ore, miercuri dupa-amiaza. Potrivit politistilor, Claudiu B. a fost acostat de trei tineri care i-au cerut bani. Adolescentul a spus ca, in momentul in care i-a refuzat, cei trei necunoscuti s-au napustit asupra sa si au inceput sa-l loveasca cu pumnii si picioarele. Femeia de serviciu a colegiului, care a incercat sa-l salveze pe elev, a fost si ea bruscata si imbrancita. Victima a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Alba, fiind internata la sectia de neurochirurgie. Parintii tanarului au depus o plangere la Politie si au anuntat conducerea colegiului ca intentioneaza sa-si retraga copilul de la aceasta institutie de invatamant. Directorul Colegiului Economic, Ioan Marinescu, a declarat ca scoala nu mai este pazita din cauza lipsei banilor.

In Caras-Severin s-au defrisat ilegal 15,5 hectare de padure

Suprafata totala a defrisarilor inregistrate in judetul Caras-Severin se ridica la 15,5 hectare, pe terenuri aflate in proprietatea unor persoane fizice din localitatile Oravita, Paltinis, Teregova si Resita. Cifra a fost comunicata de seful oficiului din judet al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Timisoara, Romel Buzescu. Potrivit sursei citate, suprafata mentionata nu a facut obiectul regenerarilor impuse de legea silvica. Altfel spus, desi legea precizeaza ca taierea copacilor trebuie urmata obligatoriu de plantarea de puieti, proprietarii nu si-au batut capul cu asa ceva. Persoanelor respective le-au fost trimise somatii pentru a le obliga sa execute lucrari de regenerare a padurii taiate.

Amenzi date de ITM, anulate de Judecatoria Dej

Angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj au controlat 91 de firme din Dej. Ei au dat 12 amenzi in valoare totala de 320 de milioane de lei vechi. Inspectorii de munca au gasit 21 de persoane care lucrau la negru. Cea mai mare sanctiune a fost primita de o societate de constructii din orasul Oas-Negresti.
O echipa formata din 10 muncitori trimisi de aceasta firma executau o lucrare in cartierul Dealul Florilor din Dej. Nici unul dintre lucratori nu avea contract de munca. Firma a fost amendata cu suma de 150 de milioane de lei, insa avocatii companiei au contestat amenda in instanta.Deja, magistratii de la Judecatoria Dej au dat castig de cauza acestei companii pentru ca directorii firmei au sustinut in instanta ca muncitorii se aflau cu totii in perioada de proba.

10 datornici din Arad au restante de 350 miliarde la buget

Primii zece mari datornici din judetul Arad au restante de peste 350 de miliarde lei la bugetul de stat. Ei sunt urmariti de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) care incearca sa recupereze datoriile.
Cel mai mare datornic este SC “Separom” SA, cu o suma de 98 de miliarde lei, urmat de “UTA” SA – cu 65 miliarde lei. Aceasta din urma societate se afla in administrare speciala si se spera ca banii se vor putea recupera. Lista continua cu “Cimvest” SA, care dotoreaza cu 17 miliarde lei, si “Energomontaj” SRL, cu 20 miliarde lei si se afla in executare silita. Firma lui George Paunescu, “IMAR” SA, are 41 de miliarde lei datorie si se incearca prin reesalonare recuperarea banilor.
De asemenea, “Conar” SA are restante la buget de 22 miliarde lei, desi se afla in esalonare de plati.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă