19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Faleza din Eforie se prăbușește, Primăria nu are soluții

GALERIE FOTO. Faleza din Eforie se prăbușește, Primăria nu are soluții

Faleza din stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud se prăbușește. Alunecările de teren sunt un fenomen mai vechi în zonă. Deși părea că se stopase, o perioadă, a reînceput și chiar s-a accentuat, din cauza cantităților de precipitații mari care au căzut în ultima vreme.

Situația depășește atât competențele, cât și posibilitățile logistice și financiare ale administrației publice locale. De aceea, primarul orașului, Robert Nicolae Şerban, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul şedinţei, acesta a prezentat situaţia din teren, respectiv faptul că, în acest moment, sunt afectate de alunecări de teren zonele din str. Gării (pe malul Lacului Techirghiol) şi faleza din zona Cazino – Capul Turcului ambele din Eforie Sud, dar şi Zona Belona – Complex Apolonia din Eforie Nord. Alarmant este faptul că procesul de alunecare a reînceput într-o zona în care, cu câţiva ani în urmă, Administrația Bazinală a Apelor Dobrogea Litoral a intervenit, prin lucrări de consolidare (Zona Cazino – Capul Turcului) şi este vizibil de la zi la zi mai mut.
Primarul oraşului Eforie a subliniat faptul că zonele afectate de alunecare sunt monitorizate în permanență.

Astăzi, edilul a fost pe strada Gării, unde a constatat că surparea străzii a avansat. Mai mult decât atât, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice. Acesta a cerut să se intensifice, mai ales după ploi, lucrările de decolmatare a rigolelor din zonele afectate şi să fie montate panouri de avertizare a pericolului.
S-a punctat faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, competenţă pentru soluţionarea acestor probleme nu este a autorităţilor locale.

”Din acest motiv, Primăria Eforie revine cu adrese oficiale către toate instituţiile abilitate prin care prezintă complexitatea şi gravitatea situaţiei din teren şi solicită urgent alocarea de resurse tehnice, umane şi financiare pentru demararea unor lucrări ample şi reale de consolidare a falezelor din oraşul Eforie”, au precizat reprezentanții Primăriei Eforie.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă