EXPLOZIE PUTERNICĂ într-un bloc din BUMBEŞTI JIU: 5 RĂNIŢI şi 10 garsoniere afectate

de Rl online , 16 noiembrie 2012
EXPLOZIE PUTERNICĂ într-un bloc din Gorj

O explozie puternică s-a produs, vineri dimineaţă, într-un bloc de garsoniere din localitatea Bumbesti-Jiu, judeţul Gorj, transmite Antena 3.

Potrivit primelor informaţii, 5 persoane au fost rănite în explozie. Unul dintre răniţi, în stare gravă, va fi transportat la Bucureşti.

Deflagraţia s-ar fi produs de la o acumulare de gaze.

Zece garsoniere au fost afectate.

Potrivit primarului oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, explozia s-a produs la o garsonieră de la parterul unui bloc, cel mai probabil în urma unei acumulări de gaze, locuinţa fiind încălzită cu un convector pe gaze.

Edilul spune că trei persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, printre care şi proprietarul garsonierei la care s-a produs explozia.

Bărbatul respectiv, în vârstă de 43 de ani, a suferit arsuri pe jumătate din corp, fiind trasferat cu o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

La Târgu Jiu au rămas internaţi o femeie de 53 de ani şi un pompier de 38 de ani, locatar al uneia dintre garsonierele afectate de explozie. Bărbatul are răni grave din cauza cioburilor care l-au tăiat, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale, conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Pereţi ai garsonierelor de la parterul blocului au fost desprinşi din structura de rezistenţă, întreaga clădire fiind evacuată de către pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, locatarii mergând la rude după explozie.

Suflul exploziei a afectat şi garsoniere de la parterul unui bloc aflat in vecinătate, paralel cu cel la care s-a produs deflagraţia.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu, dar pompierii au debranşat clădirea de la reţelele de apă, energie şi gaze.

Zona a fost izolată, iar o comisie tehnică va stabili, în cursul zilei de vineri, dacă blocul mai poate fi locuit sau persoanele evacuate vor trebui să rămână în continuare la rude.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design