4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialEste oficial: Primăria Constanța a renunțat la pachetele lui Mazăre

Este oficial: Primăria Constanța a renunțat la pachetele lui Mazăre

 

Pachetele cu alimente, care l-au făcut pe Radu Mazăre faimos și, probabil, au contribuit decisiv la alegerea lui ca primar al Constanței, au devenit oficial istorie, începând de ieri. Primăria anunțase în urmă cu câteva luni că va renunța la ele, iar de la 1 martie este oficial. Persoanele nevoiașe nu vor fi lăsate de izbeliște, poate și din motive sociale, poate și pentru că ne aflăm în an electoral și vorbim de câteva zeci de mii de beneficiari.

Așadar, pachetele cu pui, ulei și zahăr oferite de primărie, dar cunoscute ca și ”pachetele lui Mazăre”, printr-un intens marketing politic al acestuia, sunt înlocuite cu bonuri valorice. ”Începând de ieri și până pe 20.03.2016, între orele 09.00-20.00, constănțenii aflați în nevoie se pot înscrie în Programul «Respect»”, au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Înscrierea se face pe baza următoarelor documente: cerere tip; buletin sau carte de identitate valabile, care poartă menţiunea “conform cu originalul”; documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Cererile  se depun la cele 11 cluburi pentru pensionari din oraș. Distribuirea tichetelor valorice se va face la domiciliul, reşedinţa sau adresa de corespondenţă comunicată de beneficiar pe baza prezentării buletinului sau cărţii de identitate. Tichetele valorice vor fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente. Tichetele nu pot fi folosite pentru achiziţionarea de ţigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformare în bani.

Primăria a anunțat că modi­ficările intervenite cu privire la domiciliu, reşedinţă, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Primăriei Municipiului Constanţa. 

CINE

Condiții necesare

Pot beneficia de acest program constănţenii care se încadrează într-una din următoarele categorii:

1. au pensii, indemnizaţii sau venituri lunare cumulate care nu depăşesc suma de 1.000 de lei;

2. nu au nici un venit şi împlinesc în anul 2016 cel puţin vârsta de 60 de ani;

3. au grad de handicap grav sau accentuat;

4. beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;

5. au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului legal.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă