Emerson, investiţie record în Oradea

de Adi Rus , 27 septembrie 2012
emerson

Autorităţile locale din Oradea au dat lovitura în aceste zile, după ce au reuşit să convingă reprezentanţii concernului american Emerson să efectueze cea mai mare investiţie în oraşul bihorean din ultimii 20 de ani. Astfel, în Parcul Industrial Euro Business va fi ridicat un centru de producţie şi servicii ce va necesita o investiţie de 50 de milioane de euro, iar acest lucru presupune şi crearea, automat, a aproximativ 1.500 de locuri de muncă în viitor.

"Pe terenul de 14 hectare din incinta parcului industrial Euro Business Park Oradea, compania Emerson va începe în primele luni ale anului 2013 construcţia primei hale de producţie, cu o suprafaţă iniţială de 20.000 metri pătraţi, urmând ca la sfârşitul anului să demareze lucrările la o clădire de birouri de aproximativ 7.000 metri pătraţi, destinată activităţii de inginerie şi suport", a declarat directorul general al Emerson România, Călin Banciu.

În România, de şase ani

Compania, care îşi are sediul principal în Ferguson, statul american Missouri, a intrat pe piaţa românească în 2006, atunci când a construit un complex industrial în Parcul Industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, acolo unde se pregăteşte, acum, pentru extinderea ei. Emerson este lider mondial în proiectarea şi furnizarea de tehnologie şi servicii de inginerie pe pieţele industriale, comerciale şi de consum.  

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design