20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDinastia Maghiar se muta de la Universitate la Strasbourg

Dinastia Maghiar se muta de la Universitate la Strasbourg

Fostul rector al Universitatii din Oradea, Teodor Maghiar, a fost propus pentru a ocupa primul loc pe listele PC Bihor pentru Parlamentul European. Alegerea conservatorilor a surprins presa locala, avand in vedere scandalurile iscate in jurul politicianului, pe vremea cand era la conducerea institutiei de invatamant superior, dar si in prezent.
Mai mult, de cand este consilier judetean, Teodor Maghiar nu s-a remarcat cu nimic, el fiind mai mult o prezenta simbolica in CJ. Anuntul privind o posibila candidatura a acestuia la un loc in Parlamentul European a fost facut cu ocazia vizitei facute in Bihor de fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, care ocupa acum functia de director de campanie la nivel national pentru alegerile pentru europarlamentari.

Doi in cursa pentru europarlamentare?

Actualul europarlamentar din partea PC, Eduar Hellvig , unul dintre cei care erau printre posibilii candidati la un nou mandat pe listele PC, a declarat, cu cateva minute inainte de anuntarea posibilei candidaturi a lui Maghiar, ca cel care va reprezenta judetul pe listele pentru Parlamentul European trebuie sa aiba in primul rand vizibilitate la nivel national pentru a aduce voturi din toata tara. “Nu sunt genul de om care sa vreau mai multe functii decat pot duce, nu sunt o persoana cunoscuta la nivel national si vreau sa-mi fac treaba bine acolo unde sunt”, a mai spus Hellvig. Europarlamentarul a adaugat ca este foarte putin probabil sa se afle printre primii trei pe lista PC Bihor.
Candidatura lui Maghiar a fost anuntata de presedintele filialei PC, Octavian Bara, care a precizat ca decizia a fost luata in Consiliul Judetean al organizatiei. “Teodor Maghiar ne va reprezenta pentru alegerile europarlamentare din partea filialei Bihor”, a mai afirmat Bara.
Fiind prezent la conferinta de presa, fostul rector a spus ca el aude pentru prima data aceasta propunere si are nevoie de timp sa se gandeasca daca o accepta sau nu. “Trebuie sa ma gandesc, pentru ca dupa 30 de ani de activitate la Universitate nu e usor sa renunt si la familie si la alte activitati”, a declarat acesta.

Trecut patat

Decizia PC Bihor este cu atat mai surprinzatoare cu cat Teodor Maghiar a fost implicat intr-o serie de scandaluri care au afectat serios imaginea Universitatii Oradea, atat pe vremea cat a ocupat functia de rector, cat si in prezent. El a fost un apropiat al fostului presedinte Ion Iliescu si un preferat al fostului regim, fiind printre cei mai vechi membri ai PSD Bihor. Asta, pana anul trecut, cand a decis sa renunte la PSD si sa treaca la conservatori. Motivul ar fi si faptul ca dupa schimbarea conducerii social-democratilor, Maghiar a intrat intr-un con de umbra, iar influenta lui in partid a fost tot mai mica. El si-a castigat faima prin faptul ca a transformat institutia de invatamant intr-o mosie de familie. Ca dovada, la plecarea lui de la conducere, functia de rector a fost “mostenita” de unul dintre fii sai.
Pe vremea cand Teodor Maghiar era rector al Universitatii a fost suspectat ca a umflat cifrele cu studenti, pentru a primi bani mai multi de la buget. Totodata, anul trecut Universitatea din Oradea a ajuns in atentia DNA dupa ce a iesit la iveala faptul ca pe vremea cand acesta era rector, Facultatea de Medicina a eliberat o serie de diplome fictive.
De asemenea, de cand este consilier judetean, Teodor Maghiar nu s-a remarcat prin nici o initiativa in legislativul judetean. Singura data cand a atras atentia a fost cand a parasit sedinta ordinara a CJ inainte ca aceasta sa inceapa, el spunandu-le colegilor ca voteaza cu “pentru” toate hotararile aflate pe ordinea de zi.
  

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă