CJ Hunedoara vrea teren pentru un nou aeroport

de Carmen Cosman , 10 octombrie 2008

- Acesta ar urma sa fie construit in zona comunei Saulesti.

- Administratia judeteana cere de la Guvern 100 de hectare de teren.

Consiliul Judetean Hunedoara (CJH) a solicitat Ministerului Transporturilor elaborarea unei hotarari de Guvern prin care sa primeasca peste 100 de hectare de teren in zona Aeroclubului "Dacia" de la Saulesti, de langa Deva. Aici, consilierii vor sa amenajeze un aeroport pentru avioane usoare. Studiul de fezabilitate este in lucru si va fi finalizat pana in luna decembrie, dupa ce CJH a renuntat la asocierea cu controversatul om de afaceri Sever Muresan.
"Noi am primit acolo, pe trei ani, 30 de hectare de teren printr-o hotarare de guvern, dar suprafata era prea mica si, in plus, perioada a expirat", a explicat Costel Avram, vicepresedintele CJ Hunedoara, care a fost la ministerul de resort pentru a discuta problema aeroportului. Avram spune ca studiul de fezabilitate este in lucru si are ca termen de finalizare sase luni, ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul anului va fi gata.

 

"Au fost facute mai multe demersuri, iar pana la finele acestui an, studiul de fezabilitate va fi gata. La anul, vor putea demara lucrarile de amenajare a aeroportului de al Saulesti", a mai spus Costel Avram. Viitorul aeroport va fi destinat avioanelor mici, cu 16-20 de locuri. si conform unor prime estimari, investitia va fi de aproximativ cinci milioane de lei noi, fonduri asigurate din bugetul institutiei judetene. Initial, ideea de amenajare a acestei aerobaze a starnit un imens scandal, dupa ce conducerea CJ Hunedoara a decis sa se asocieze cu controversatul om de afaceri Sever Muresan, care la acea data era urmarit in Europa. In august 2005, Consiliului Judetean Hunedoara a incheiat un parteneriat public - privat cu firma "Asset Management System" SA Bucuresti, care face parte din "Groupe Fidelfin" Luxembourg, al carui actionar majoritar era chiar Sever Muresan.

 

Contractul, dupa nici un an de zile, a fost reziliat tot de catre oficialii CJ Hunedoara. Reprezentantii CJ Hunedoara au precizat la vremea respectiva ca se orienteaza catre alta societate, din cauza ca firma lui Sever Muresan nu si-ar fi respectat obligatiile contractuale referitoare la virarea in cont a trei la suta din valoarea totala a contractului, adica garantia de buna intentie.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design