Basescu a mancat salam de Nadlac

de Florin Tomuta , 16 septembrie 2008
Preparatele servite la Tebea au fost pe gustul lui Traian Basescu

- Presedintele Romaniei a primit cadou trei bucati din mezelul preparat in judetul Arad.

Presedintele Romaniei Traian Basescu a gustat la Tebea, unde a participat la comemorarea lui Avram Iancu, din traditionalul salam de Nadlac, preparat de multi ani de cei din localitatea aradeana.
La plecare, presedintele a primit din partea Consiliului Judetean Arad si a Primariei Nadlac trei bucati de salam, precum si "pita" coapta in brutariile din orasul aradean Pecica. Basescu, impreuna cu oficialitatile judetului Arad, care au participat la comemorarea de la Tebea, au servit, duminica, masa in cortul amenajat de Consiliul Judetean Arad. Basescu a apreciat painea de Pecica si traditionalul salam picant de Nadlac. seful statului a primit cadou doua paini de Pecica si trei bucati de salami de Nadlac, iar de plata produselor achizitionate s-a ocupat finul sau, Gheorghe Falca, primarul Aradului. "Salamul de Nadlac" este inregistrat ca produs traditional, iar "pita de Pecica" era cunoscuta ca si paine pe vatra, inclusiv de fostul dictator Nicolae Ceausescu.

 

"Salamul de Nadlac se prepara dupa o reteta traditionala de doua sute de ani si este o combinatie intre retetele vechi slovacesti si unguresti. Ne bucuram ca a fost apreciat de presedinte", a declarat Vasile Ciceac, primarul orasului Nadlac.
La un moment dat, in cortul Consiliului Judetean Arad, unde presedintele lua masa, a intrat un localnic care semana perfect cu Traian Basescu. Traian Basescu s-a amuzat impreuna cu "sosia" sa, pe nume Gheorghe Ropciug, de 52 de ani, ba chiar l-a rugat sa dea interviuri presei in timp ce a luat masa. "Omul semana bine cu presedintele Traian Basescu si il si imita foarte bine. Cand a iesit din cort cred ca a oferit chiar si cateva interviuri", a declarat vicepresedintele CJ Arad, Iosif Matula.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design