Bani publici pentru finul lui Falcă

de Liliana Brad , 24 mai 2011
falca

Firma care a încasat banii aparţine unui membru al PDL, coleg de partid cu şefii Consiliului Judeţean.

Scandalul gestionării banului public a arătat că, la Arad, o firmă care aparţine unui membru PDL, apropiat al lui Gheorghe Falcă, a reuşit să câştige contracte de milioane de lei de la Consiliul Judeţean Arad, a cărui conducere este membră PDL. Gheorghe Falcă recunoaşte că acţionarul firmei este un apropiat de-al său, dar spune că acesta are relaţii de afaceri mai vechi cu Consiliul Judeţean.

Finul câştigă contractele de drumuri

La Arad a izbucnit un adevărat scandal politic pe tema cheltuirii banului public. PSD Arad a arătat că un abonat la contractele cu Consiliul Judeţean este firma Palcu Impex SRL din Sebiş, al cărei administrator este Ovidiu Palcu, finul primarului Gheorghe Falcă şi membru PDL. Firmă „tare", după contractele adjudecate. De exemplu, firma acestuia va încasa de la bugetul judeţului Arad, adică de la Consiliul Judeţean Arad, pentru lucrări de întreţinere a drumurilor pietruite, peste 564.000 de lei fără TVA. Aceeaşi firmă a încheiat în ultimii doi ani contracte cu Consiliul Judeţean Arad în valoare de peste trei milioane de lei fără TVA, pentru deszăpezire şi lucrări de estetică a drumurilor din judeţ. Potrivit anunţului de atribuire, costurile acestor lucrări vor fi suplimentate, pentru perioada 2012-2013, cu încă 1.303.746,82 lei fără TVA. „Ne aflăm în faţa unei realităţi: un membru PDL, care este şi finul preşedintelui de facto al acestui partid la Arad, Gheorghe Falcă, reuşeşte să obţină contract după contract cu instituţia condusă de alt pedelist, Nicolae Ioţcu", a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad. El spune că în acest caz este vorba de nişte băieţi deştepţi, care, întâmplător sau nu, sunt şi membri PDL. „S-a făcut practic un sistem prin care banii publici ajung aparent legal în buzunarul clientelei PDL. Să nu ne mirăm atunci că lucrările la drumurile judeţene, în mandatul Ioţcu, au o calitate execrabilă. Cum poate fi domnul Ioţcu exigent cu firma finuţului şefului său politic?", se întreabă Dorel Căprar.

Naşul... nu e naş

Naşul Falcă spune că de fapt... nu este naşul lui Ovidiu Palcu, administratorul Palcu Impex SRL, dar că este un apropiat al familiei sale. Numai faptul că familia Palcu este de altă religie a făcut, probabil, ca primarul Falcă, finul lui Băsescu, să nu le fie naş. „Familia Palcu s-a căsătorit în luna august 2010, căsătoria religioasă având loc într-o biserică adventistă. Dacă domnii Căprar şi Ghender ar respecta existenţa mai multor culte reglioase sau măcar dacă ar înţelege, ar şti că în cultul adventist nu există naşi, dar, ca orice familie, aceşti tineri au ţinut să le fim aproape în cel mai important moment din viaţă. Mai mult, doamna Palcu este născută în satul Secaş şi locuieşte lângă casa bunicii soţiei mele şi am participat cu mare drag la nuntă, fiind alături de această tânără familie şi cu mult respect vom fi alături de ei şi la binecuvântarea fetiţei lor, în luna iunie 2011", spune Gheorghe Falcă.

Contracte anterioare căsătoriei

Iar despre contractele „grase" de drumuri, nici o problemă. „Aşa cum se vede, multe dintre lucrările pe care le are firma Palcu Impex sunt câştigate anterior datei căsătoriei lor, confirmând că relaţiile de lucru între această firmă şi Consiliul Judeţean sunt de lungă durată", a explicat Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Numai că Gheorghe Falcă nu spune şi de când Ovidiu Palcu şi actuala sa soţie sunt apropiaţii familiei sale şi, în esenţă, nu a infirmat nici una din aserţiunile adversarului său politic social-democrat, Dorel Căprar.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design