15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial"Tetarom" scoate la licitatie terenul parasit de "Ruwell" la Cluj

“Tetarom” scoate la licitatie terenul parasit de “Ruwell” la Cluj

O suprafata de 5,5 hectare din Parcul Industrial “Tetarom I” ar putea fi scoasa la licitatie, in urma retragerii firmei “Ruwell”, care a renuntat la investitia programata la Cluj-Napoca. Directorul “Tetarom”, Viorel Gavrea, a declarat ca parcela este disputata de trei firme care au profilul activitatii electronica si telecomunicatii. El a mai afirmat ca pentru dezvoltarea “Tetarom III”, din comuna Floresti, vor fi accesate fonduri structurale.
“Suntem in tratative cu 3 firme care vor acel teren, firme serioase care au cifre mari de afaceri. Pot sa va spun ca vom acorda terenul pe aceeasi politica financiara pe care le-am acordat pe toate pana acum, dar cred ca solutia cea mai buna este sa-l scoatem la licitatie”, a explicat Gavrea. El a mai spus ca investitiile din cadrul celor doua parcuri, “Tetarom I” si II avanseaza in ritm rapid.

Fonduri structurale la “Tetarom III”

“«Emerson» a finalizat Centrul de Cercetare si centrul administrativ si a ridicat deja prima fabrica”, a mai explicat directorul parcurilor industriale. De mentionat ca “Emerson” dezvolta, la Cluj-Napoca, o investitie de 75 de milioane de euro, cu posibilitatea de dezvoltare la 125 de milioane de euro.
Pentru realizarea drumurilor de acces, dar si achizitionarea unei statii de transformare pentru curentul electric, Gavrea a estimat ca viitorul “Tetarom III” are nevoie de aproximativ 30 de milioane de euro, acestea fiind cheltuielile cele mai importante necesare pentru finalizarea obiectivului. “Solutia o reprezinta fondurile structuale, insa asteptam sa vedem cati bani vom primi de la Consiliul Judetean si de la Guvern. In functie de aceste sume, vom face si proiectul de obtinere a finantarii, pe care il inscriem in programul operational regional, care este finantat, la nivel national, de Ministerul Finantelor”, a adaugat aceeasi sursa.
Proiectul “Tetarom III” este finalizat din punct de vedere tehnic, iar acum se asteapta fondurile de la cele doua institutii mentionate. Suprafata sa este de peste 100 de hectare, ce vor fi oferite investitorilor.
Parcurile industriale clujene “Tetarom” concesioneaza terenuri in conditii avantajoase pentru diferite companii straine si locale.
   

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă