8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial"Scandia" isi darama abatorul pentru a face loc unui complex hotelier

"Scandia” isi darama abatorul pentru a face loc unui complex hotelier

Societatea "Scandia Romana” SA Sibiu, cunoscutul producator de conserve din carne, va desfiinta cladirile celui mai mare si mai vechi abator pentru animale din judet, pentru a face lor unui complex imobiliar. Proiectul va cuprinde spatii comerciale, locuinte colective, parcari supra si subterane, spatii destinate birourilor si, nu in ultimul rand, un mic complex hotelier.

Decizie in Consiliul Local

Proiectul de investitie, evaluat la mai multe milioane de euro, urmeaza sa intre, joi, in dezbaterea Consiliului Local, care va decide asupra oportunitatii unor asemenea investitii in zona in care se afla fostul abator, precum si daca proiectul depus de societate respecta toate normele si regulamentele de urbanism. Avand, insa, in vedere ca documentatia a fost propusa spre aprobarea alesilor locali chiar de primarul municipiului, Klaus Johannis, nimeni nu se asteapta ca proiectul sa pice la vot. Cu toate acestea, s-ar putea ca investitiei sa ii fie aduse unele modificari de ordin tehnic pentru a se incadra in specificul zonei.

Hotelurile – o afacere profitabila

Orientarea inspre afaceri in domeniul imobiliar si hotelier este una noua pentru societatea "Scandia” SA, cunoscuta pe piata romaneasca mai mult de pe urma produselor alimentare.
Vechiul abator din Sibiu este nefolosit de mai multi ani, iar imobilele in care a functionat acesta se afla intr-o stare avansata de degradare. Mai mult, complexul imobiliar actual nu si-ar mai putea recapata destinatia industrial-alimentara, in conditiile in care se gaseste si intr-o zona intens populata, astfel ca proprietarii unitatii au decis sa-i dea o alta destinatie, aceea de hotel.
Investitiile de acest gen promit sa devina o afacere profitabila, in perspectiva in care, in 2007, Sibiul va detine titulatura de capitala culturala europeana. Astfel, peste 1.500.000 de turisti sunt asteptati sa viziteze peste un an orasul de pe malurile Cibinului.
Alte doua hoteluri se afla in diverse faze de constructie in municipiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă