FOTO Statuia unui dac va fi expusă la Aeroportul Otopeni. Anterior, ministrul Culturii a promis, la întâlnirea dacilor, că elevii vor învăța despre ”istoria adevărată”

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va inaugura, miercuri, de la ora 11.00, opera sculptorului Ioan Bolocan, intitulată „Bustul de nobil dac”. Evenimentul își propune să aducă în atenţia pasagerilor „valori ale culturii dacice".

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2017 - 13:06

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va inaugura, miercuri, de la ora 11.00, opera sculptorului Ioan Bolocan, intitulată „Bustul de nobil dac”. Evenimentul își propune să aducă în atenţia pasagerilor „valori ale culturii dacice", informează Realitatea.

Statuia va fi expusă pe culoarul de legătură dintre terminalele „Sosiri" și „Plecări" ale Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

„Organizat în parteneriat cu Asociaţia Identitate Culturală Contemporană, evenimentul își propune să aducă în atenţia pasagerilor noştri valori ale culturii dacice prin intermediul discursurilor unor specialiști în problema originii poporului român, dar și printr-o tombolă tematică", se arată în comunicatul CNAB.

Sculptorul Ion Bolocan este una dintre cele mai importante personalități ale artei din Republica Moldova.

În 8 septembrie, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat la Congresul internațional de civilizație daco-română, aceasta fiind prima ieșire oficială în public în poziția de ministru al Culturii și al Identității Naționale. La întrunire a participat și fostul primar al Clujului, Ghorghe Funar, care și-a susținut lucrarea „Cifrele geților, cifrele primordiale pe pământ”​.

„Mi-aș dori ca pasiunea dumneavoastră, oarecum restrânsă, să treacă în sfera de mainstream, de curent principal al educației naționale și al preocupării naționale. Tinerii trebuie să fie atrași pe limba lor și convinși că asta este istoria noastră adevărată și că pe asta trebuie să construiască ei. (...) Sunt extrem de deschis să merg împreună cu colegii dumneavoastră de aici cu o propunere de amendare a programei școlare la Ministrul Învățământului", a declarat Romașcanu.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...