19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportTAROM cere Ministerului de Externe peste un milion de lei, pentru repatrierea...

TAROM cere Ministerului de Externe peste un milion de lei, pentru repatrierea cetăţenilor români din Japonia

Ministerul de Afaceri Externe (MAE) a primit de la compania TAROM o factură în valoare de aproximativ un milion de lei  pentru repatrierea celor 30 de cetăţeni români din Japonia, în urma seismului devastator produs în arhipelagul nipon pe 11 martie, relatează NewsIn.

MAE a primit de la compania TAROM, pe 20 aprilie, factura aferentă repatrierii, în valoare de 1.041.521,48 lei, a precizat, astăzi, într-un briefing de presă, directorul general al Departamentului de Comunicare din MAE.

Doris Mircea a spus că a fost întocmită documentaţia de plată, conform procedurii de aplicare a ordinului Ministerului Finanţelor Publice 1792/2002, iar, în momentul de faţă, documentaţia îşi urmează cursul de avizare şi aprobare, iar plata va fi efectuată.

„În perioada următoare, vom aplica dispoziţiile HG şi vom comunica cetăţenilor români repatriaţi suma pe care trebuie să o achite„, a menţionat directorul general al Departamentului  de Comunicare.

Pe 20 martie, o aeronavă Tarom care transporta 30 de români repatriaţi în urma cutremurului din Japonia, majoritatea femei şi copii, a ajuns la Bucureşti.

MAE a anunţat că Guvernul României va suporta jumătate din costurile biletelor de avion pe această cursă specială, iar cetăţenii români vor acoperi cealaltă jumătate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârste între 1-14 ani. Copiii sub un an vor călători gratuit, a menţionat Ministerul de Externe.

Potrivit MAE, preţul biletului pentru adulţi a fost de 1.000 de euro şi cel pentru copii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani de 500 de euro.

Ministrul Teodor Baconschi a respins, pe 21 martie, la finalul audierilor din Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, controversele legate de preţul biletelor pentru cetăţenii români care s-au întors din Japonia.

„Preţul a fost parţial subvenţionat de statul român, prin această Hotărâre de Guvern, pentru că altminteri ar fi trebuit să fie percepută o taxă dublă, de 2.000 de euro pentru un bilet”, a afirmat ministrul de externe. Baconschi a mai afirmat că preţul unui bilet de avion din Japonia până în România ar fi fost între 2.000 şi 3.000 de euro, fără subvenţia din partea statului român.

Cele mai citite

A venit vestea! Cât va fi suspendat Drăgușin după roșul încasat cu Qarabag

Fundașul român Radu Drăgușin a fost suspendat pentru o etapă după eliminarea sa din meciul cu Qarabag în Europa League, un verdict mai blând...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă