20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportPSD salută demiterea lui Sebastian Lăzăroiu şi cere rezolvarea problemelor din Minister

PSD salută demiterea lui Sebastian Lăzăroiu şi cere rezolvarea problemelor din Minister

PSD salută, într-un comunicat remis, vineri seară, agenţiei Mediafax, demiterea din funcţia de ministru al Muncii a lui Sebastian Lăzăroiu şi cere PDL „să înceteze imediat războiul pe funcţii publice”, iar noul ministru să rezolve „problemele grave” de la acest minister.

„Partidul Social Democrat salută demiterea din funcţia de ministru al Muncii a lui Sebastian Lăzăroiu, o persoană care a dovedit că nu are nicio legătură cu problemele acestui domeniu. Remarcăm însă faptul că demiterea ministrului Muncii nu a fost jusitificată prin lipsa de competenţe a acestuia sau de gafele făcute în ultima perioadă, ci a fost legată de lupta internă din interiorul PDL. Adică, PDL consideră orgoliul de partid mai important decât milioanele de oameni care vor suferi în urma «viziunii Lăzăroiu»”, se arată în comunicatul PSD.

Partidul atrage atenţia că, „în ultimele luni, când lumea a fost obligată să asculte pseudo-analizele politice ale lui Sebastian Lăzăroiu, au fost introduse restricţii pentru cetăţenii români pe piaţa muncii din mai multe state europene, au fost luate decizii care vor duce la creşteri imense ale costului întreţinerii în iarnă, au fost propuse modificări legislative care vor adânci sărăcia românilor”.

„Nimic din aceste probleme nu par să intre în aria de preocupare a PDL. În acest context, PSD solicită PDL să înceteze imediat acest joc politic falimentar, iar noul ministru să se preocupe de gravele probleme din cadrul ministerului Muncii”, se mai arată în comunicat.

Premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post.

„În temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a înaintat preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale”, a anunţat, vineri, Guvernul.

Alineatul invocat prevede că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, joi, într-un interviu pentru „Gândul”, că şi-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un „PDL aşa cum este el acum”, ci dacă ar fi vorba de o mişcare mult mai largă de centru-dreapta.

Cele mai citite

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian...

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...
Ultima oră
Pe aceeași temă