19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportEuroparlamentar UDMR: În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia...

Europarlamentar UDMR: În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia

Sogor Csaba, europarlamentar UDMR și candidat al Uniunii pentru încă un mandat de eurodeputat, susţine că "a pus" într-o traistă cu care va pleca la Bruxelles atât valorile, realizările, cât şi dezideratele comunităţii maghiare, precum problema autonomiei sau punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.

"În traistă am pus autonomia, dar şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, unde ni s-au promis multe", a spus Sogor, potrivit Mediafax.

Europarlamentarul UDMR a afirmat că, în timpul unor vizite, la Cârţa a primit o pâine cu cartofi, la Siculeni o ceapă roşie, la Sângiorgiu de Pădure o bucată dintr-o panglică în culorile steagului secuiesc, pe care le-a pus în această traistă.

"Bineînţeles, nu numai lucrurile sau realizările de care suntem mândri, dar şi problemele noastre", a spus Sogor Csaba.

El a subliniat că este important ca membri ai comunităţii maghiare să fie la Bruxelles, pentru a reprezenta, printre altele, interesele şi drepturile acestei comunităţi.

"La Bruxelles nu reprezentăm doar Ţinutul Secuiesc sau maghiarii din România, ci şi românii", a adăugat europarlamentarul UDMR.

Sogor Csaba a participat, sâmbătă, la Valea Crişului, la lansarea în Covasna a campaniei UDMR pentru alegerile europarlamentare, eveniment la care au participat sute de aleşi locali din judeţ.

Cele mai citite
00:02:15

VIDEO Trump despre întâlnirea cu Zelenski: ”Este lupta mea să salvez umanitatea”

Donald Trump a declarat că se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, la New York. „Cred că voi putea ajunge la un...

Oficialii americani avertizează că furtuna slăbită Helene rămâne încă „periculoasă”

Helene a fost retrogradată la o furtună tropicală vineri, la câteva ore după ce a atins uscatul ca un uragan puternic în statul american...

Record de returnare a ambalajelor în sistemul Garanție Returnare

În primele nouă luni de funcționare a sistemului Garanție Returnare (SGR), românii au returnat aproape 1,9 miliarde de ambalaje, iar luna trecută, peste un...
Ultima oră
Pe aceeași temă