15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste trei sferturi dintre manualele şcolare pentru clasele I-VII sunt asigurate

Peste trei sferturi dintre manualele şcolare pentru clasele I-VII sunt asigurate

Potrivit MEN, 15.734.904 manuale şcolare sunt necesare pentru clasele I-VII în anul şcolar 2019 – 2020. Dintre acestea, 75,86% sunt asigurate prin contractele existente. Acestea au ajuns în şcoli sau în depozitele inspectoratelor şcolare.

Pentru 228.588 de manuale, adică 1,45%, au fost semnate acordurile cadru şi vor ajunge în şcoli până la începutul anului şcolar.

În cazul a 21,66% se aşteaptă o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, iar pentru alte 161.268 de manuale, adică 1,02%, nu au fost depuse oferte în perioada 2013-2019, dar nu au existat niciodată aceste manuale în sistemul de învăţământ. Aceste manuale au fost încredinţate Editurii Didactice şi Pedagogice pentru elaborare.

Pentru clasele VIII-XII, manualele sunt asigurate în proporţie de 100%. Acestea au fost elaborate în baza programelor şcolare vechi, urmând în anii şcolari următori să fie înlocuite gradual, pe măsura implementării noului curriculum.

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de miercuri figurează o informare privind situaţia asigurării manualelor şcolare pentru anul şcolar 2019 – 2020.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă