11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiOrban și sindicaliștii critică ministrul Educației

Orban și sindicaliștii critică ministrul Educației

Ministrul Educaţiei și Cercetării, Monica Anisie, afirmă că ar fi vrut să fie mai calmă în interacţiunea pe care a avut-o cu învăţătoarea de la o şcoală din comuna Axintele (județul Ialomița), când a intrat în clasă reproşându-i acesteia faptul că ţipă la elevi, şi îi pare rău că nu a fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor.

“Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei şcoli şi ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea şcoală pentru doamna învăţătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aş fi vrut să fiu mai calmă în acea interacţiune şi este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivaţie să lucreze acolo unde este mai greu, merită şi trebuie să fie respectaţi şi încurajaţi. La fel cum cred că există o nevoie uriaşă de înţelegere şi echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greşeşte. Mulţumesc tuturor pentru înţelegere!”, a scris Anisie, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat nemulțumit de prestația ministrului Anisie în Ialomița. „Mi se pare normal ca ministrul să se deplaseze în școli. În ceea ce privește faptul că a fost însoțită de media, să știți că există și un inters din partea lor de a fi parte la astfel de acțiuni. Am înțeles că au fost ceva discuții pentru faptul că a mustrat-o pe învățoare. Activitatea unui ministru este publică, eu îmi public agenda, dacă media este interesată să participe la unele activități nu pot să-i împiedic și cred că și doamna ministru își comunică agenda, iar prezența mass-media depinde de dorința lor de a fi prezenți. Nu cred că este o chestie intenționată, mi-am luat camerele ca să se vadă cum fac eu controale. O să port o discuție pe tema asta. Important este ce face un om când nu are camerele asupra lui. Ar fi fost de preferat ca doamna Anisie să se ducă fără camere”, a declarat Orban, pentru Hotnews.

Vizitele inopinate efectuate zilele trecute ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, la două unităţi de învăţământ din judeţul Ialomiţa, au căpătat forma unor “descinderi”, fără să fie respectate condiţiile legii, afirmă reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Monica Anisie a efectuat, marţea trecută, vizite la mai multe unităţi de învăţământ din localităţi aflate în judeţul Ialomiţa. Într-una dintre aceste vizite, în comuna Axintele, demnitarul, auzind de pe hol ţipetele unei învăţătoare la ore, a intrat în sala de clasă respectivă, reproşându-i învăţătoarei atitudinea. 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă