12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Justiției participă la reuniunea Consiliului JAI de la Zagreb

Ministrul Justiției participă la reuniunea Consiliului JAI de la Zagreb

În perioada 23-24 ianuarie 2020, ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, participă la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată în orașul Zagreb din Croația.

“Este prima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne la nivel ministerial care va avea loc în timpul președinției croate a Consiliului Uniunii Europene”, precizează un comunicat transmis de Ministerul Justiției.

În cadrul secțiunii dedicate Justiției, miniștrii justiției vor discuta despre progresul privind orientările strategice din domeniul libertății, securității și justiției, educației judiciare și importanța rețelelor judiciare în domeniul civil și comercial.

„Consiliul European a adoptat în luna iunie 2018 o nouă Agendă Strategică 2019-2024 care, între alte scopuri, punctează importanța protecției și securității cetățenilor, a valorilor europene. Acest obiectiv  va continua firesc <> privind spațiul de securitate, libertate și justiție (2014-2019). Vom discuta la acest consiliu JAI despre modalitățile de a perfecționa și armoniza legislația și instituțiile europene și naționale, astfel încât cetățenii statelor membre UE să se bucure de aceleași standarde de protecție a drepturilor lor, securitate și justiție, pe întreg continentul. Concret, vom discuta despre cooperarea în materie civilă și penală, protecția frontierelor, modernizarea sistemelor judiciare, digitalizarea lor și adaptarea la impactul inteligenței artificiale. În acest context, găsesc potrivite preocupările europene privind evaluarea uniformă a sistemelor judiciare în toate statele membre, cu precizarea că un singur astfel de mecanism uniform pentru fiecare țară ar oferi suficiente garanții privind respectarea și protejarea libertăților și securității cetățenilor,” a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă