7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinisterul Apărării vrea să cumpere servicii de închiriere de circuite prin satelit

Ministerul Apărării vrea să cumpere servicii de închiriere de circuite prin satelit

Achizițiile urmează să folosească militarilor din zonele greu accesibile de pe glob, intervenţiei la dezastre sau exerciţiilor practice, potrivit News.ro.

Licitaţia vizează ”asigurarea fluxurilor satelitare şi a serviciilor de comunicaţii prin satelit necesare structurilor Armatei României dislocate în teatrele de operaţii (misiuni terestre, aeriene şi navale), pentru asigurarea nevoilor de comunicaţii în locaţii greu accesibile de pe teritoriul, în situaţii de urgenţă, dezastre, pentru instruire sau pentru executarea unor activităţi de testare a capabilităţilor noi de comunicaţii satelitare”, potrivit anunţului.

Valoarea acordului-cadru este estimată între 8,7 şi 46,3 milioane euro.

În rândul persoanelor cu funcţie de decizie în cadrul autorităţii contractante este şi General-maior Valentin Becheru, comandant al Comandamentului comunicaţiilor şi informaticii.

Ofertanţii trebuie să demonstreze că au finalizat, în ultimii 3 ani anteriori datei limita de depunere a candidaturilor, contracte cu servicii similare.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 martie.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă