16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial14 județe și Capitala, sub caniculă, la început de săptămână. Marţi,...

14 județe și Capitala, sub caniculă, la început de săptămână. Marţi, temperaturile ajung la 37 de grade Celsius

UPDAT 10.20: ANM a emus, luni diminața, o atenționare de cod galben de caniculă, în vestul și local în sudul și centrul țării,  unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor.

Luni, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate spre 37 – 38 de grade – în Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei.  Marți valorile termice diurne vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade în Banat și vestul Olteniei. În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

 În cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestări specifice instabilității atmosferice.


Un nou val de caniculă va viza mai multe zone din România, la început de săptămână. Astfel, luni după-amiază, vor fi peste 35 de grade în partea de sud-vest a țării,  a declarat meteorologul Teodora Cumpănaşu, pentru Mediafax.

Temperaturi în creştere vor fi și în alte zone ale țării.

Marți

 Vârful acestei perioade, la nivelul întregii ţări, va fi ziua de marţi, când în aproape toată ţara, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade, iar în Crişana, Banat, în sud-estul Transilvaniei, în Oltenia, în bună parte din Muntenia aşteptăm temperaturi maxime de 35-37 de grade, a mai spus sursa citată.

Pentru zona Banatului, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 38 de grade.

Miercuri

În a doua parte a săptămânii, vom avea parte de temperaturi în scădere în multe zone din ţară, cu ploi în toată ţara.

„Miercuri va interveni o schimbare semnifiativă în evoluţia vremii în sensul că pătrunderea unui val mai rece va determina în partea de vest, centru şi nord a ţării pe de o parte, scăderea valorilor de temperatură pe de altă parte, apariţia cu o frecvenţă mult mai mare a fenomenelor de instabilitate. Evident vorbim de averse cu caracter torenţial, intensificări ale vântului, chiar vijelii putem aştepta şi căderi de grindină", a mai spus meteorologul.

În București

În Capitală, se vor înregistra temperaturi în creştere, în jur de 34 de grade Celsius luni după-amiază, 35-36 grade Celsius marţi și miercuri după-amiază.

„Nopţile rămân cu temperaturi ce vor crea în continuare disconfort, 22 de grade temperatura minimă, cel puţin în partea centrală a Capitalei, iar ploi aşteptăm începând din după-amiaza zilei de miercuri pentru ca mai apoi şi aici temperaturile să scadă simţitor şi să nu mai treacă în unele după-amieze de 26, 27 de grade", a mai precizat Teodora Cumpănașu.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă