Prognoza meteo pentru weekend. Vremea se va încălzi treptat

de Iulia Iancu , 18 februarie 2017 - stire actualizata la ora 09:13, 18 februarie 2017
Prognoza meteo pentru weekend. Vremea se va încălzi treptat

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, în week-end, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între -6 şi 3 grade.

Sâmbătă, în ţară, cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii, în general slabe, ziua - pe arii restrânse, mai ales în regiunile centrale şi de nord, iar noaptea în sud-vest, local în sud şi în centru şi izolat în restul teritoriului.

În jumătatea de nord a Moldovei, la munte, zona deluroasă a Banatului, Olteniei şi Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone va fi mai ales lapoviţă şi ploaie. Se va forma polei, izolat la începutul intervalului şi local în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar spre sfarsitul noptii vor fi posibile precipitatii mixte si depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă se va situa in jurul valorii de 0 grade. Dimineata vor fi conditii de ceată.

Duminică, valorile termice se vor situa, în continuare, peste mediile climatologice specifice perioadei, îndeosebi în vest, nord şi centru. Vor fi înnorări şi, mai ales în prima parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud şi local în rest. La munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă; vor predomina ninsorile în Oltenia, nordul şi nord-vestul Munteniei, iar în restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte, exceptând Dobrogea şi Bărăganul unde vor fi mai ales ploi. Îndeosebi dimineaţa vor fi depuneri de polei, local în sudul şi centrul ţării şi izolat în celelalte zone.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime, mai scăzute decat cele din ziua precedentă, în regiunile sudice, se vor situa între 2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 3 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design