15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMETEO Cum va fi vremea marţi şi miercuri

METEO Cum va fi vremea marţi şi miercuri

Vremea va fi în general închisă, cu ploi, în cursul zilei de marţi, în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea în sud-vest şi sud şi pe arii din ce în ce mai restrânse, în restul teritoriului, informează ANM.

La Bucureşti, vremea se va menţine închisă. Va mai ploua, mai ales în cursul zilei, când şi vântul va avea intensificări, iar în restul timpului va fi moderat. Temperatura aerului va continua să scadă, până la valori sub cele normale la această dată. Maxima va fi de 12…14 grade, iar minima de 5…7 grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi în general închisă, cu ploi – în cursul zilei, în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea în sud-vest şi sud şi pe arii din ce în ce mai restrânse, în restul teritoriului. În prima parte a intervalului, în sudul Banatului, Oltenia, jumătatea de sud-vest a Munteniei şi zona montană aferentă acestor regiuni, se vor mai cumula 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1600 m, precipitaţiile vor fi, trecător, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi în sud-estul ţării – cu viteze de până la 55-60 km/h, precum şi la munte, mai ales în zona înaltă unde rafalele vor depăşi 70 km/h.

Din punct de vedere termic, vremea va fi rece, pentru această dată, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 5…6 grade în nordul Moldovei, până în jurul a 17 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între 2 şi 10 grade, mai scăzute în depresiuni.

Miercuri, în ţară, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Astfel, cerul va fi variabil cu înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse şi ploi slabe – ziua în regiunile sud-vestice şi de sud, iar noaptea cu totul izolate în cele nord-vestice şi de nord. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului în sud-estul ţării. Regimul termic, mai scăzut decât cel specific datei, va fi caracterizat de maxime cuprinse între 8…9 grade în nordul Moldovei şi 15…16 grade în Dealurile de Vest. Temperaturile minime se vor încadra între 0 şi 9 grade.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă