12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMETEO. România, din nou sub cod de caniculă. Temperaturile urcă până la...

METEO. România, din nou sub cod de caniculă. Temperaturile urcă până la 36 de grade

Vineri și sâmbătă, la nivelul întregii țări va fi în vigoare o avertizare de caniculă și disconfort termic, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară, vineri, în regiunile sudice și sud-vestice, iar sâmbătă în toate zonele de câmpie și de podiș.

În intervalul menționat, se vor înregistra temperaturi maxime de 34 — 36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest.

ANM precizează că, în cursul zilei de duminică 20 august, în sudul, centrul și estul țării, vremea se va menține călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34 — 35 de grade. În schimb, în regiunile vestice, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă