27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMETEO. Cum va fi vremea joi și vineri

METEO. Cum va fi vremea joi și vineri

Joi și vineri, vremea va fi în general instabilă în nordul, centrul şi nord-estul ţării şi în zonele montane şi submontane vremea va fi în general instabilă, cu averse şi descărcări electrice, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Joi, în sud şi în sud-vest, va fi o vreme călduroasă, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse după-amiaza şi cu caracter local seara şi la începutul nopţii, cu precădere în Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei.

Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20- 25 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 – 23 de grade în extremitatea de nord a ţării şi 33 – 34 de grade în cea de sud-vest; minimele vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade.

În Capitală, vremea va deveni călduroasă, urmând a se înregistra o maximă termică în jurul a 31 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, dar cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii când vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, dar va avea şi intensificări de scurtă durată. Temperatura minimă va fi de 15 – 17 grade.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi zona deluroasă aferentă unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Începând de seara, însă, înnorările se vor accentua în nord, în centru şi în est, unde vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 – 30 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 30 de grade, uşor mai ridicate în sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 8- 9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20 – 21 de grade în Dealurile de Vest.

Cele mai citite

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...
Ultima oră
Pe aceeași temă