3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialIarna îşi intră în drepturi! Temperaturile vor scădea, brusc, sub zero grade....

Iarna îşi intră în drepturi! Temperaturile vor scădea, brusc, sub zero grade. Care sunt zonele afectate

Iarna se instalează în România în următoarele zile, iar vremea va deveni din ce în ce mai rece. Frigul se datorează ciclonului Peter, care a ajuns în ţara noastră sâmbătă noapte. Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea şi sub zero grade în timpul nopţii.

De altfel, în această dimineaţă, meteorologii au emis cod galben de ceaţă în mai multe judeţe din ţară. ANM avertizează şoferii că este vizibilitate redusă în aproape toată zona Moldovei şi, izolat, în depresiunile din celelalte regiuni.

Judeţele vizate de codul galben sunt Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Suceava. Potrivit specialiştilor, ceața va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m şi izolat sub 50 m. Conform specialiştilor în meteorologie, ciclonul Peter a ajuns în nord-vestul României în noaptea de sâmbătă şi acum începe să se extindă treptat, acoperind toată ţara.

Temperaturile nu vor depăşi 2-4 grade, la început în nord şi în centru, apoi în restul ţării. Noaptea, valorile termice vor fi chiar şi negative. „Vremea va fi, în general, închisă în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade.

Cel mai frig va fi în Moldova, unde vom avea 4, 5 grade. În Bucureşti vom avea 6,7 grade, cerul va fi noros şi temporar o să fie ploaie. Ploi vor fi şi în restul ţării, ceva mai multe în partea din sud-vest şi sud, dar sunt ploi slabe. Numai în partea înaltă de munte avem şi lapoviţă şi ninsori.

Pe crestele Carpaţilor Meridionali, de exemplu, sau în nordul Orientalilor – la înălţimi mari, peste 1.800 de metri", a declarat meteorologul de serviciu Dinu Mărăşoiu, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax.

Un alt ciclon intră, tot în acest weekend, în ţara noastră dinspre Marea Adriatică. Numa va aduce, însă, o masă de aer cald ce va provoca ploi abundente în sud şi sud vest, iar săptămâna viitoare, lapoviţă şi ninsoare în zonele de deal şi la munte. Meteorologii spun că nu este exclus ca ninsorile să apară şi în restul ţării.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă