19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCod portocaliu de viscol la munte, cod galben de ceață în patru...

Cod portocaliu de viscol la munte, cod galben de ceață în patru județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o atenționare tip cod portocaliu de viscol pentru zonele de munte ale județelor Hunedoara și Caraș-Severin.

În paralel au fost emise două atenționări tip cod galben de ceață pentru zonele joase ale județelor Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava și, respectiv, de intensificări ale vântului în județul Timiș.

Joi până la ora 14, în județele Hunedoara și Caraș-Severin, în zonele de munte, se vor semnala la altitudini de peste 1.800 de metri intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 90-100 kilometri pe oră.

Ca fenomen asociat, ninsoarea va fi puternic viscolită, ceea ce va determina reducerea vizibilității.

De asemenea, joi până la ora 11, în zonele joase ale județelor Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava, va fi ceață, care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. Acest fenomen va afecta drumurile naționale și județene, inclusiv Drumul European E 85, precizează ANM.

Tot joi până la ora 11, în județul Timiș se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 55 – 60 kilometri/oră, precum și ploi locale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă