Avertizare meteo: Precipitaţii mixte şi polei, în cea mai mare parte a ţării

de Roxana Petre , 06 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 11:05, 06 ianuarie 2016
Avertizare meteo: Precipitaţii mixte şi polei, în cea mai mare parte a ţării

UPDATE: Până la ora 10.00, sunt sub avertizare cod galben de precipitaţii mixte şi polei Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Prahova, conform ANM. 

Avertizare cod galben a fost emisă şi pentru judeţele Dolj şi Olt, inclusiv municipiile Craiova, Bechet, Caracal şi Slatina, precum şi pentru sudul judeţului Vâlcea. În aceste judeţe, până la ora 11.00 vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce determină depuneri de polei.

Şi în judeţele Caraş-Severin, pe majoritatea arterelor de circulaţie, Teleorman, pe DN6 şi DN52 Crângu - Furculeşti, în judeţul Gorj, pe DE79 şi DJ661 (pe raza comunei Ţânţăreni), precum şi pe drumurile care tranzitează judeţele Dolj şi Olt s-a format polei, a anunţat Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

Pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, carosabilul este umed de la kilometrul 80 până la 120, însă nu s-a format polei, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea nu sunt probleme de trafic.

----

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că în noaptea de marţi spre miercuri, începând cu ora 04.00, se vor înregistra precipitaţii mixte şi polei, care vor dura până miercuri, la ora 22.00.

Astfel, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va fi în extindere treptată dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzând cea mai mare parte a ţării.

Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri, depunerile de polei se vor semnala local în Oltenia, sudul Banatului şi sud-vestul Munteniei, iar în prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma şi în restul Munteniei (inclusiv zona Municipiului Bucureşti) şi pe arii restrânse în Dobrogea.

Totodată, miercuri după-amiaza şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, poleiul va fi prezent local şi temporar, mai ales în regiunile din jumătatea de nord a ţării.

 Începând din cursul nopţii de miercuri spre joi vor predomina ninsorile, în special în nord-est şi în zona de munte, iar în sud-est va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă mai importante.

Comentarii

 • gheorghe

  05 ianuarie 2016 20:02
 • gheorghe

  05 ianuarie 2016 20:01
 • vaporeanu

  05 ianuarie 2016 19:40

  Cum poti sa faci bani pe net! Asa ceva nu poti rata! Un senzational curs care te invata cum poti sa faci bani pe net! Si e GRATUIT cursul! Inveti repede si usor, online, cum poti sa faci bani pe net! Incepe acum! Nu mai sta pe ganduri si cere informatii la adresa de email gheorgheneculayahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design