Anul 2017, printre cei mai călduroși din istorie

de Roxana Petre , 11 august 2017 - stire actualizata la ora 23:49, 11 august 2017
Anul 2017, printre cei mai călduroși din istorie

 

Cu temperaturile înregistrate în prima jumătate a anului, 2017 ar putea fi al doilea cel mai călduros an de când meteorologii fac măsurători, potrivit specialiștilor americani, informează Știrile TVR.

Meteorologii din America susţin că primele şase luni din acest an au fost cele mai călduroase din 1880, de când se fac măsurători. 

Și în România, specialiștii vorbesc despre recoduri de temperatură. De exemplu, anul 2016 a fost cel mai călduros, însă anul 2017 este primul în care au fost emise două coduri roșii de caniculă.

Schimbările climatice afectează grav plantele

Unele plante nu se pot adapta la schimbările climatice, astfel că oamenii de știință încearcă să amelioreze situația, însă este dificil,  pentru că domeniul cercetării nu prea mai funcţionează, potrivit sursei citate.

O altă problemă apare în zona de sud-est a țării, care este în plin proces de deşertificare, din cauza lipsei irigării. 

Comentarii

  • D. Gheorghe

    12 august 2017 6:35

    Per global e posibil sa fi fost un an foarte calduros, dar in zona noastra, primele sase luni au fost cele mai reci de cand ma stiu. Cea mai rece si lunga iarna, cea mai racoroasa primavara. Mai multe geruri de peste doua saptamani fara intrerupere, cu temperaturi care abea urcau in timpul zilei pana la -7 grade iar noaptea coborau spre -15 sau mai mult. In luna mai inca s-a dat incalzire vreo zece zile.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design