5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialAlerte meteo. Uraganul Ophelia se apropie de Europa

Alerte meteo. Uraganul Ophelia se apropie de Europa

Poliţia Metropolitană e emis un avertisment meteorologic sever, după ce Uraganul Ophelia se apropie tot mai mult de Marea Britanie.

Au fost emise avertizări cu privire la rafale de vânt de 128 de km/h în zonele de coastă, în special în Irlanda de Nord, după ce rămăşiţele uraganului Ophelia vor lovi luni. Autorităţile au avertizat despre eventuale întreruperi de tensiune, deteriorarea clădirilor şi posibilitatea întreruperii transportului şi a reţelelor de telefonie mobilă.

„Rafale de vânt puternice sunt aşteptate luni, în asociere cu Uraganul Ophelia”, au spus reprezentanţii autorităţilor, scrie The Telegraph, citat de Mediafax.

„Serviciile rutiere, feroviare, aeriene şi feriboturile pot fi afectate, cu o durată mai mare a călătoriilor şi posibile anulări. Pot să apară întreruperi de tensiune, cu posibilitatea de a fi afectate alte servicii, cum ar fi acoperirea de telefonie mobile”, au mai declarat aceştia.

„Pot avea loc daune asupra clădirilor. Le cerem oamenilor să fie atenţi la posibile plăci de pe acoperiş aruncate de vânt. Traseele de coastă, fronturile marine şi comunităţile de coastă pot fi afectate de vântul puternic şi / sau de valuri mari”.

Fenomenul meteo va coincide cu aniversarea a 30 de ani de la Marea furtună din 1987.

Uraganul s-a transformat într-o furtună de categoria 3, în timp ce trecea pe lângă arhipelagul portughez Azore, sâmbătă, în drum spre Irlanda. Ophelia, cu rafale de vânt care depăşesc 100 de kilometri pe oră este „acum un uragan major”, a declarat Philip Klotzbach, specialist în uragane de la Universitatea de Stat din Colorado.

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă