19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialHillary Clinton către Europa: Nu mai discriminaţi romii

Hillary Clinton către Europa: Nu mai discriminaţi romii

Secretarul de Stat al SUA Hillary Clinton le-a cerut liderilor europeni să îşi intensifice eforturile în lupta împotriva discriminării romilor, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat, citat de Mediafax.

Clinton a transmis un mesaj de felicitare romilor din întreaga lume, din partea preşedintelui american Barack Obama. El le-a mulţumit pentru contribuţia lor la cultură, muzică şi artă. „Este şi o ocazie pentru a comemora curajoasa rezistenţă împotriva persecuţiei naziste„, a adăugat secretarul de Stat, în mesaj.

Protejarea şi promovarea drepturilor romilor de pretutindeni este unul din angajamentele mele personale”, continuă Hillary Clinton, subliniind că „prea des şi în prea multe locuri, romii sunt, în continuare, discriminaţi pe baza trăsăturilor fizice, sunt supuşi unor violenţe, segregaţiei şi altor forme de discriminare”.

„Le cer liderilor europeni să îşi dubleze eforturile, pentru a se asigura că romii nu sunt discriminaţi în privinţa accesului la educaţie, servicii de sănătate, locuinţe şi locuri de muncă”, scrie Hillary Clinton.

Statele Unite vor lansa „în zilelele următoare” două noi programe destinate asistenţei membrilor comunităţilor de romi din România, Republica Moldova, Slovacia şi Ungaria. Acestea se adaugă „eforturilor curente” de susţinere din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Kosovo şi din alte părţi din Europa.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă