15.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialAmbasada Nigerului la Tripoli, devastata de persoane neidentificate

Ambasada Nigerului la Tripoli, devastata de persoane neidentificate

Ambasada Nigerului la Tripoli a fost „devastată”, miercuri după-amiază, de mai multe persoane, dar nimeni nu a fost rănit, a declarat o sursă guvernamentală din Niger, relatează AFP, citat de Mediafax.

„Ambasada Nigerului în Libia a fost prădată dar pentru moment nu sunt răniţi. Nu se cunoaşte identitatea vandalilor”, a adăugat aceeaşi sursă, subliniind că „cercetările sunt în curs”.

Aceste incedente ar fi legate de sosirea în Niger a mai multor personalităţi apropiate liderului libian Muammar Kadhafi, potrivit unor analişti de la Niamey.

Marţi, ministrul de Externe din Niger, Mohammed Bazoum, a recunoscut că mai multe personalităţi libiene au intrat pe teritoriul ţării sale.

„S-au îndreptat spre Niamey. Printre ele figurează Abdallah Mansour (şeful brigăzilor de securitate ale lui Kadhafi) şi un oficial foarte important al serviciilor de informaţii libiene”, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie libian (CNT) a afirmat anterior că aproximativ 200 de maşini au trecut în Niger venind din Libia, apreciind că acest tip de convoi îl transportă de obicei pe fostul lider Muammar Kadhafi sau pe unul dintre fiii lui.

Într-un comunicat difuzat miercuri seara, Guvernul din Niger reafirmă că Muammar Kadhafi nu a ajuns pe teritoriul său.

„Guvernul reiterează că Kadhafi nu se află pe teritoriul Nigerului” şi susţine că „urmăreşte situaţia din Libia” în colaborare cu CNT.

Cele mai citite

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept "patrie alternativă" pentru palestinieni, avertizând că...

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă