18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialZi de doliu in Alba Iulia

Zi de doliu in Alba Iulia

Familia Vintan a fost condusa pe ultimul drum de peste 1.000 de persoane
Peste 1.000 de persoane i-au condus pe ultimul drum pe cei patru membri ai familiei Vintan din Alba Iulia, decedati la sfarsitul saptamanii trecute intr-un tragic accident, in Ungaria. Colegi de serviciu ai celor doi soti Vintan din Primaria Alba Iulia si Prefectura Alba, prieteni apropiati, dar si colegi de facultate ai celor doua fiice au tinut sa fie aproape de rude.
Un autocar cu 50 de stu-denti si profesori de la facultatile din Timisoara unde studiau Iulia si Andra Vintan a ajuns ieri la Alba Iulia.
Slujba de inmormantare a fost oficiata de un sobor de preoti greco-catolici si ortodocsi, in frunte cu Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Andrei Andreicut.
Familia Vintan si-a pierdut viata vineri, 28 septembrie, pe autostrada M0, la zece kilometri distanta de Budapesta. Autoturismul in care se aflau acestia, condus regulamentar de Virgil Vintan pe banda 2, a fost lovit din spate de un TIR si aruncat pe banda 1, unde a fost lovit de un alt TIR si aruncat din nou pe banda 2, sub rotile din spate ale autocamionului care l-a lovit initial. Masina a fost din nou aruncata pe banda 1, unde a fost lovita de un autocamion care transporta ciment. In urma coliziunilor in lant, autoturismul in care se aflau cei patru a luat foc, arzand complet, fara nicio sansa de supravietuire pentru pasageri. Resturile carbonizate ale celor patru au fost depuse, timp de patru zile, la morga din localitatea Szigetszentmiklas, o suburbie a Budapestei.
Virgil Ioan Vintan, in varsta de 46 de ani, era seful Biroului de Informatica al Primariei municipiului Alba Iulia, iar sotia sa, Sanda, de aceeasi varsta, lucra la Prefectura Alba de un deceniu si jumatate in functia de consilier superior. Fetele erau studente la Timisoara, cea mare, Andra, care implinise 23 de ani cu o zi inainte de accident, la Facultatea de Electrotehnica, iar Iulia, de 20 de ani, la Facultatea de Constructii.

Cele mai citite

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă